Jump to content
AIDA64 Discussion Forum

Search the Community

Showing results for tags 'Trial Version'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • AIDA64
    • General Discussion
    • Brainstorming
    • Bug reports
    • Hardware monitoring
    • Benchmarking, system performance
    • Network audit, change tracking, SQL databases
    • Localization, language modules
    • 3rd party solutions
  • App Forum
    • Android Forum
    • iOS Forum
    • Sailfish Forum
    • Tizen Forum
    • Ubuntu Touch Forum
    • Windows Phone Forum

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 1 result

  1. I recently built my new rig and I am running some stress tests on my system to ensure stability. Everything works fine when using Asus' ROG RealBench software but when I use AIDA64 I start running into issues. The first time I ran AIDA64 I ran the stress test with stock preferences and settings for the trial version and the CPU, FPU, Cache, Memory, and GPU boxes checked. The test ran for 4 1/2 hours before a hardware failure was detected. I then tried running the test again and this time it only lasted 20 minutes. I then unchecked the 'Stress GPU' box and tried again, and it only lasted about 20 minutes again. I am now running the test without the 'Stress Memory' box checked as well now (leaving only CPU, FPU, and Cache left checked) and it's been 2 hours with no faults yet. My guess is that it has something to do with my RAM, but I have no idea as to why or how. And if it is my RAM causing issues, is it a fatal error or will I be ok and I should just move on? Is there anything I can do to fix this? I am including some screen shots of my system specs and numbers. On the picture with the red circle around my RAM speed, just ignore that, my memory is actually running at 3000 (I am using G. Skill Ripjaws V DDR4-3000 RAM) as you can see in the CPU-Z pics. On the screenshot of my BIOS settings, on the line for my DRAM Frequency, that has also been changed to Auto instead of [DDR4-3000 30x10...] Let me know if I need to provide any more info. I do not really know how to use AIDA64 so this is new to me. UPDATE: The stress test on the CPU, FPU, and Cache has been running for 11 hours now. I am now fairly certain that my hardware failure had to do with my memory during it's stress test. Will this cause a problem later on or should I just leave it alone? UPDATE 2: Sadly the stress test failed at 11 hours 28 minutes. I'm not really sure what I should try next. Screenshots of failed test is now also attached. Any tips on what I can do to make this more stable would be much appreciated.
×
×
  • Create New...