Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'fan'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • AIDA64
    • General Discussion
    • Brainstorming
    • Bug reports
    • Hardware monitoring
    • Benchmarking, system performance
    • Network audit, change tracking, SQL databases
    • Localization, language modules
    • 3rd party solutions
  • App Forum
    • Android Forum
    • iOS Forum
    • Sailfish Forum
    • Tizen Forum
    • Ubuntu Touch Forum
    • Windows Phone Forum

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 18 results

  1. What is GPU2? No GPU fans are running at 20%.
  2. Running a Gigabyte Vision D Z490 board with the Core i5-10400 CPU. Have configured the fans in BIOS but Aida64 doesn't see any of them in the LCD option, none are listed. Also, CPU temp never changes from 28celcius so I'm guessing that isn't really working either.
  3. Sziasztok! Nem tudom mi lehet az oka,de az AIDA64 nem tudja kiolvasni a ventillátor sebességét, de más diag és figyelő szoftver sem. Csak a BIOS-ban látható. Mi lehet az oka ? A válaszokat előre is köszönöm! http://kepkezelo.com/images/szf2i7mmejfyyo2008t0.png
  4. Hello, I have two systems. 1. MSI Z170A Krait Gaming + INTEL Core i7 6700K 2. Gigabyte B550 Aorus Elite + AMD Ryzen 9 3900X Both of them have problems with temperature' sensors for CPU. MSI Z170A Krait shows too high temperature. I see 58-60 °C on idle (my BIOS shows me something like 40 °C). Idle: Stress tests (please notice 100 °C) I really have some temperature issue on this system, but it couldn't be SO high. Gigabyte B550 Aorus shows persistent value for CPU (17 °C) and too high temperature for CPU diod (my BIOS shows me 32-38 °C on idle). And AIDA doesn't
  5. when logging to a csv file with aida64, there are for a brief moments some very low drops in +12v (also on +5v, +3.3v and cpu core), and at the same moment a drop on the reading CPU fan and also all other fans ( CAHSSIS #1, #2 and #3) Motherboard: Gigabyte ax370-gaming-k7 could it be a faulty PSU, Motherboard, or some bug in the bios ? regards, brown.
  6. Why doesn't my AIDA64 show the fan speed? The model is aliwenware 17R5 But my app can display the fan speed as the temperature aquacomputerdump.txt
  7. Hello, I'm trying out and evaluating AIDA64, looks like an excellent all-rounder! My hardware is an old laptop ASUS U32U. However I noticed that CPU FAN rpm value is using the "wrong" source. Here is part of the ISA Sensor dump: _TZ_.RFAN(0) : <TYPE>0</TYPE><LEN>4</LEN><DATA>31</DATA> _TZ_.RFAN(1) : <TYPE>0</TYPE><LEN>4</LEN><DATA>31</DATA> _SB_.ATKD._HID : <TYPE>1</TYPE><LEN>8</LEN><DATA>pnp0c14</DATA> _SB_.ATKD.TMPR
  8. Hi All, Firstly I love AIDA64. It is so feature rich I can't believe I used anything else for so long! I spent 5 hours yesterday fine tuning my LCD panel display on my Android Tablet! I am running a Threadripper System with a ASUS ROG Zenith Extreme X399 TR4 Motherboard. 98% of the sensors are there there, there are just a few missing. For the Fans the latest AIDA Beta shows CPU and CPU OPT and CHA Fan 2. What is missing is CHA FAN 1, H_AMP_FAN, W_PUMP+ and the 3 CHA FANS on the extension board that Plugs into the EXT_FAN header. As I am running a TR system that runs warm it
  9. The sensor report shows the wrong fan headers for the Gigabyte Aorus Z390 master MB. Here is what I was able to determine on my MB fan headers. I did not use System 1 fan header and since AIDA64 did not see a Chassis 3 fan sensor I have to assume that System 1 fan header is your Chassis 3. CPU = CPU CPU OPT = System 6 Pump Chassis 1 = System 3 Chassis 2 = System 2 Chassis 3 = not reported Chassis 4 = System 5 Pump Chassis 5 = System 4 Chassis 7 = CPU_OPT
  10. Hi, the Dell optiplex 7020 desktop doesn't show fan info, no idea if Aida64 can support this in the future so I thought I would add the sensor logs to see if that would help There is one cpu fan and chassis fan,in the log below there are two fan rpm value likes they are the real rpm but not show in aida64. ------[ Dell SMI Command 02A3 / Data 0000 (Fan RPM) took 0 msec ]------ Cmd 000002A3 --> 00000479 1145rpm Data 00000000 --> 00000000 Stat1 00000000 --> 00000000 Stat2 00000000 --> 00000000 ------[ Dell SMI Command 02A3 / Data 0001 (Fan RPM)
  11. Welcome, I bought your home software with the idea that my problems will be solved but they have just started:). I have a problem with the sensors when using your software on the Asus Rog Strix Rog Strix Z370-F Gaming CD, it doesn't show me the fan speed (rpm) and I can't correctly configure my lcd panel on Logitech G13, I also didn't notice that I read the temperatures from RAM, is this problem to be solved? . Irek. Translated with www.DeepL.com/Translator asus fan.txt
  12. Hello! With the Asrock Taichi X299 XE, all fans are showing up in AIDA64 except only the CPU optional fan Speed! I'm already using the latest Beta of AIDA64! In Asrock A-Tuning utility all fans are showing up! It would be great, if you can make the CPU optional fan showing up also in AIDA64! ;-) Many thanks!
  13. Hi there, Using Aida64 Extreme, latest version and it doesn't see the Chassis Fan. The MSI Control Center sees it without a problem (bios as well, of course). Anything I can do to help in solving this? Cheers!
  14. GPU2 Cooling Fan is not shown in statistics window of System Stability Test.
  15. Hey guys, the X99-Deluxe has some external board for three additinal pwm-headers: http://www.adobotech.net/wp-content/uploads/2014/09/X99-DELUXE_Fan-Extension-Card.jpg These RPMs are not shown in Aida, but are present in the ISA as Extension fan 1, 2 and 3. You can also connect three temperature sensors to this board. These might be EXT_Sensor1, 2 and 3 but I'm not 100% shure. Can you please add these to the Sensor Panel? Greetings from Germany Stefan ------[ AIDA64 Extreme v4.70.3230 Beta ]------ ------[ Microsoft Windows 8.1 Professional 6.3.9600.17328 (64-bit) ]------ --
  16. After receiving my Alienware M17xR4, I experiencend two weeks later a strange behavior. After booting the system the CPU and GPU fan stopped turning. This caused a thermal shutdown as soon as the temperatures rised up to 105°C. Even in idle state, the temperature went from normal approx. 50°C up to 60°-70°C. This was a clear indication, that the fan did not worked anymore. I did loadtests with prime95 to force higher load and temperature. I documented most of my tests, which could help DELL to solve the issue. The document is in German. nevertheless, you'll figure out the pictures and the
  17. This mobo has CPU fan, but a large passive processor heatsink. It also has two fan connectors: CHA and CPU. If both fans are connected, aida displays cpu fan and chassis fan; but if one of them is not present or forcefully stopped by thumb, the remain fan always threats as cpu's. They have different velocities, so I can see how chassis fan "becomes" cpu's and back. In additional, like http://forums.aida64...__fromsearch__1, fans are switched (checked by slightly manually decelerating). Here is ISA sensor dump and sensors debug dump. isasensordump.txt sensorsdebug.txt
  18. Hi I own a Compaq nc4400 laptop with Hewlett-Packard HP Compaq nc4400 (EN004AV) motherboard, Mobile Intel Calistoga-GM i945GM chipset, windows 7. The question that I have is why the AIDA64 does not show me any sensor regarding the cooling fan, the GPU diode and for the motherboard. Thanks.
×
×
  • Create New...