Jump to content
AIDA64 Discussion Forum
mandrix

GPU diode for GPU 2 shows intermittently (PowerColor HD 7950 CrossFire)

Recommended Posts

I have two Power Color 7950's in crossfire. Monitoring is done via Aida64 through Aquasuite.

Upon first installing Aida64 updates both gpu diodes normally show  up, yet after a time the second gpu disappears from the Preferences / External applications section, and thus does not get written to WMI.

 

Sometimes I can fiddle with gpu-z or other apps and get the gpu 2 diode to show up, lately not so much.

 

Any fix for this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think the issue may be CrossFire.  In CrossFire mode AMD GPUs tend to use a power-saving trick called ULPS.  When ULPS is active, it's absolutely not safe to detect any GPU properties for the non-primary GPU(s).  Measuring temperatures when ULPS is active could cause a BSoD or system lockup :(  This is a ULPS implementation limitation that cannot be fixed from software.

 

 

Regards,

Fiery

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah, OK. Thanks for your response. I believe I disabled ULPS a while back but not sure if it was on this machine or my other Crossfire rig. Been a while since I delved into it.

I guess I will be fine with just gpu 1, it's just that the second card normally runs hotter in my setup but only by 2C.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...