Jump to content
AIDA64 Discussion Forum
markusrubi

NAS drives not found in AIDA64

Recommended Posts

Hi,

 

when I start AIDA / EVEREST, the laptop drive is found,no problems at all, all S.M.A.R.T. data is available. But only for the laptop hdd.

 

The NAS system ist found under "physical drives", but no SMART-Data is available. I am desperately looking for the LCC numbers...

 

Is there any idea, what the problem is?

 

thanks..

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

First of all, please note that only locally connected drives can be interrogated by the SMART layer of AIDA64.  Remote drives are not supported.

 

In case you drive is connected locally, then make sure to have both RAID options enabled in AIDA64 / main menu / File / Preferences / Stability, and that you're running the latest beta release of AIDA64 Extreme Edition available at:

 

http://www.aida64.com/downloads/aida64extremebuild2419txgzqv3nwhzip
 

If it still doesn't work, then please right-click on the bottom status bar of AIDA64 main window --> Disk Debug --> RAID Dump.  Copy-paste the full results into this topic.


Thanks,

Fiery

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Fiery,

 

thanks for this quick reply! Yes the NAS system is just connected via LAN. So this is probably the reason.... Is it sufficient, if I connect it with USB (I am using a D-LINK Share center) or do I have to dismount the drives separately and mount them into external hdd frames (as I am using just a laptop)?

 

Thanks for any reply,

 

kind regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

By connecting the box via USB should be enough to let AIDA64 read SMART info.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×