Jump to content

Report

  • Similar Content

    • By Balzeck
      Hello, i'm new to this and pretty noobie on informatic questions. Here's my problem : like you can read it in the title and on the linked png, i got stability issues and I don't know how to fix it. I'd seen that my cpu was overheating, the multiplier of the cpu clock was fixed at x49 and my processor running at an average of 4.6 GHz instead of it's 3.60 GHz designed for. But I don't know how to do to configure it to it based parameters, any idea from someone who know please ?

      I'd actually tried to : reinstall windows, clear reinstall windows, restaure optimized parameters in bios, restore bios, update bios, clear cmos, activate X.M.P, desactivate X.M.P. I'm so lost lol




    • By FrankG
      Hi there.
      Nice meeting you all.
      I would like to ask a question about the XMP (SPD tab) of my ram
      I bought Crucial B 3200MHz RAM
      As far as I know my MB supports up to 3600MHz

      When I open task manager (windows) it shows the speed at 2667
      The "overclocking" menu of my laptop also shows 2660
      I would like to know which one is correct? 
      Does the RAM runs at 2667 or 3200MHz?
      See both CPUz and AIDA screenshots
      Kind regards

      CPUZ show me this

       
      And AIDI64 shows me this

       

    • By TheNope
      Hi everyone,

      Here are the specs,

      Aorus Master x570
      Ryzen 9 5900x @ 4GHZ
      4 sticks of 8gb Trident Z Neo @ XMP 3733MHz
      Aorus Master RX 6800XT (not overclocked but sometimes I enable the rage mod in WARZONE)

      Corsair HX850i

      At idle temps are amazing GPU 29-36, CPU 35-40
      While gaming 45 - 65(rarely) GPU 55 - 70 (70+ rarely depending on the game)

      BUT, PCH diode almost never goes below 70, and when gaming goes around 80-82

      I am trying to figure out why my pc does random restarts, so thinking this could be one of the problems. Initially I thought it's a PSU problem and needed an upgrade so temporarily disconnected few RGB accessories, dropped CPU 4.2 to 4GHZ and 3800MHz to 3733MHz not to stress my PSU until I get a 1000W. Haven't had any restarts for almost 2 months, today had 3 restarts in one day. PSU is 5 almost 5 years old. All other parts in PC are less than a Year old. Any suggestions or ideas are welcome and thank you in advance for the time:)
    • By Klimentiy Kulapov
      Hello.
      I was testing my system memory and got a warning 20 seconds after the test started, I also recently got a blue screen twice with an error of memory management. And all of above started when i bought the second ram module Kingston ValueRAM [KVR16N11/8] , btw the first one is exactly same. Idk what to do, I`ve already tried to reinstall them and it gives same result.
      My motherboard is GA-H81M-S1 rev 2.0 

    • By nounou360
      hi, i have a problem with my temperature sensors. It is detected in the software diode GPU temperature and also Temperature 1 is my NZXT kraken cooling wather. My problem is the following: when I select these two values to place it in my monitor for the spec it falls in (TRIAL). But it is well detected in the software in sections sensor, the temperature and the values are good.

×
×
  • Create New...