Jump to content
AIDA64 Discussion Forum
P.J

Problem with Stress GPU(s)

Recommended Posts

When I choose it lonely in System Stability Test and press Start, it doesn't use the GPU and just reports GPU2: Started while I have only one onboard GPU  :wacko:

So I have to use FurMark everytime  :(

 

GPU: Intel G2020 + Intel HD Graphics (Ivy Bridge)

Share this post


Link to post
Share on other sites

How many OpenCL devices are reported on the Display / GPGPU page of AIDA64?  And which ones are those?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Two OpenCL:

OpenCL: Intel® Pentium® CPU G2020 @ 2.90GHz

OpenCL: Intel® HD Graphics

 

Ok, so the GPU2 is correct but it doesn't use it at all  :wacko:

Why doesn't AIDA64 use OpenGL like FurMark? Many old GPUs don't support it too =/

Share this post


Link to post
Share on other sites

How can you tell it's not using the GPU?  Have you checked the CPU GT Cores power draw on the Sensor page?

 

OpenGL is not an option for us, simply because via OpenGL it's not possible to stress all GPUs simulatenously.  E.g. with an iGPU + discrete GPU (video card) configration, you can only use OpenGL with one of the GPUs, but not with both.  Via OpenCL you can stress every GPUs in the system.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nice link  :huh:

 

But I can't use OpenCL on older graphic cards like Mobility X300 or else while they all support OpenGL  :unsure:

 

Nothing is perfect, not even AIDA64's System Stability Test ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...