Jump to content
AIDA64 Discussion Forum
checkerQ

aida64 stress testing stopped automatically

Recommended Posts

My i7 4770k is overclocked to 4.6ghz at 1.28v with cache/ring ratio to 4.4ghz at 1.25v. When I stress test the CPU, FPU and cache at the same time, it runs fine for a few minutes but after that, it suddenly just stopped completely without me clicking the "Stop" button.

 

Before I set my cache/ring auto,  I was running aida64 for 7 hours with no problem. Anyone know what's wrong?

 

Here's a short video demonstrating the situation;

 

http://www.youtube.com/watch?v=VBVXy-cSnLY

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think it may be because the stress testing process crashes without providing a feedback.  That might happen when the CPU or uncore is excessively overclocked :(

 

 

Regards,

Fiery

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think it may be because the stress testing process crashes without providing a feedback.  That might happen when the CPU or uncore is excessively overclocked :(

 

 

Regards,

Fiery

Does that mean my CPU is damaged? I've tried using intel extreme tuning utility stress test and it's running fine at that overclocked settings for 6+ hours.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't think it's damaged or flawed at all.  You may just need to use a bit more conservative overclock settings, or return to stock settings to make things work stable again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Similar Content

    • By howiewowie
      Hi my CPU temp icon that shows between Motherboard and CPU Diode went missing I checked all preferences and cant find it please help
      Field    Value
      Sensor Properties    
      Sensor Type    Nuvoton NCT6797D  (ISA A20h)
      GPU Sensor Type    Diode  (NV-Diode)
      Motherboard Name    MSI MS-7B12
      Chassis Intrusion Detected    No
          
      Temperatures    
      Motherboard    32 °C  (90 °F)
      CPU Diode    35 °C  (95 °F)
      CPU Socket    35 °C  (95 °F)
      CPU Package    35 °C  (95 °F)
      CPU IA Cores    35 °C  (95 °F)
      CPU GT Cores    33 °C  (91 °F)
      CPU #1 / Core #1    24 °C  (75 °F)
      CPU #1 / Core #2    24 °C  (75 °F)
      CPU #1 / Core #3    24 °C  (75 °F)
      CPU #1 / Core #4    24 °C  (75 °F)
      CPU #1 / Core #5    24 °C  (75 °F)
      CPU #1 / Core #6    23 °C  (73 °F)
      CPU #1 / Core #7    23 °C  (73 °F)
      CPU #1 / Core #8    25 °C  (77 °F)
      MOS    51 °C  (124 °F)
      GPU1: GPU Diode    57 °C  (135 °F)
      GPU2: GPU Diode    53 °C  (127 °F)
      Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB    48 °C  (118 °F)
      ST3000DM008-2DM166    27 °C  (81 °F)
          
      Cooling Fans    
      CPU    2156 RPM
      GPU1: GPU    867 RPM  (24%)
      GPU2: GPU    405 RPM  (11%)
          
      Voltage Values    
      CPU Core    1.334 V
      CPU VID    1.280 V
      +3.3 V    3.376 V
      +5 V    5.080 V
      +12 V    12.000 V
      DIMM    1.360 V
      PCH Core    1.064 V
      VCCIO    1.366 V
      VCCSA    1.353 V
      GPU1: GPU Core    1.050 V
      GPU2: GPU Core    1.063 V
          
      Power Values    
      CPU Package    25.30 W
      CPU IA Cores    23.04 W
      CPU Uncore    0.71 W
      DIMM    1.54 W
      GPU1: GPU TDP%    29%
      GPU2: GPU TDP%    31%
       
    • By AIDA64-MINNIE
      Hello All,
      Does (Android) Aida64 (v1.61) "Submit report" function capture installed "Apps" or is it necessary to generate a separate "Apps" report please?
      Thanks!
    • By DonSalsero
      Hello, I m trying to measure CPU's total consumption (Watts). I'm not really sure what attribute can give me the answer (CPU Package? CPU IA Cores? something else? )
      Thank you in advance!  
    • By Brynhildr Arai
      I am using the latest AIDA64 Engineer 5.99.4900.
      My motherboard model is ASUS Z10PE-D16 WS,the sensor type is shown as Nuvoton NCT6779D/5535D (ISA 290h),this is correct, but the fan speed cannot be read and the motherboard temperature and CPU temperature display errors(In the BIOS, the temperature is correct and the fan speed is displayed normally).
      Specific as shown.


    • By f2407731
      Hi guys don't know if this is the right section where to post my problem but i'll try
      I have a server that few months ago has started to gave me the attached error on the event viewer under te system registry(event error.PNG); the error says "The FinalWire AIDA64 Kernel Driver service failed to start for the following error : The driver loading has been blocked"
      the problem is as you can see on the program.PNG image i don't have AIDA64 installed on this server.
      i've tried to look for the C:\program folder ; the services; on the regedit ; on the task scheduler and on the statup program but i haven't found it anywhere.
      Thanks in advice for the help


×
×
  • Create New...