Jump to content
AIDA64 Discussion Forum
castingflame

AIDA64 spins my Radiator Fans up and down

Recommended Posts

When I run AIDA64, the fans on my Corsair (CW-9060021-WW) Hydro Series H100i cooler keeps pulsing spinning the fans up and down.

I have 2 windows boot drives. The problem with the fans only happens on one windows installation but not on the other.

I've included some system details below.

 

AIDA64 version - 5.8.400
Microsoft Windows 10 Pro 10.0.14393.693 (Win10 RS1)
     

     CPU Type                                          QuadCore Intel Core i5-3570K, 4433 MHz (43 x 103)
      Motherboard Name                                  Asus P8Z77-M Pro  (1 PCI-E x1, 3 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
      Motherboard Chipset                               Intel Panther Point Z77, Intel Ivy Bridge
      System Memory                                     24514 MB  (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
      DIMM1: Corsair Vengeance LP CML16GX3M2A1600C10    8 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM  (9-9-9-24 @ 666 MHz)  (7-7-7-20 @ 533 MHz)  (6-6-6-17 @ 457 MHz)
      DIMM2: Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9         4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM  (9-9-9-24 @ 666 MHz)  (8-8-8-22 @ 592 MHz)  (7-7-7-19 @ 518 MHz)  (6-6-6-16 @ 444 MHz)
      DIMM3: Corsair Vengeance LP CML16GX3M2A1600C10    8 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM  (9-9-9-24 @ 666 MHz)  (7-7-7-20 @ 533 MHz)  (6-6-6-17 @ 457 MHz)
      DIMM4: Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9         4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM  (9-9-9-24 @ 666 MHz)  (8-8-8-22 @ 592 MHz)  (7-7-7-19 @ 518 MHz)  (6-6-6-16 @ 444 MHz)
      Video Adapter                                     NVIDIA GeForce GTX 1070  (8 GB)
      Video Adapter                                     NVIDIA GeForce GTX 1070  (8 GB)
      Video Adapter                                     NVIDIA GeForce GTX 1070  (8 GB)
      Video Adapter                                     NVIDIA GeForce GTX 1070  (8 GB)
      3D Accelerator                                    nVIDIA GeForce GTX 1070
      Monitor                                           Samsung SyncMaster SE790C  [34" ]


    Multimedia:
      Audio Adapter                                     nVIDIA HDMI/DP @ nVIDIA GP104 - High Definition Audio Controller
      Audio Adapter                                     Realtek ALC892 @ Intel Panther Point PCH - High Definition Audio Controller [C-1]

    Storage:
      IDE Controller                                    Standard SATA AHCI Controller
      IDE Controller                                    Standard SATA AHCI Controller
      Storage Controller                                Microsoft Storage Spaces Controller
      Disk Drive                                        Generic- MS/MS-Pro USB Device
      Disk Drive                                        Generic- SD/MMC USB Device
      Disk Drive                                        Generic- SM/xD-Picture USB Device
      Disk Drive                                        OCZ-ARC100  (SATA-III)
      Disk Drive                                        OCZ-ARC100  (SATA-III)
      Disk Drive                                        SanDisk Cruzer Facet USB Device  (14 GB, USB)
      Disk Drive                                        WDC WD10EZEX-00M2NA0  (1 TB, 7200 RPM, SATA-III)
      Disk Drive                                        WDC WD40EZRZ-00WN9B0  (3726 GB)
      Disk Drive                                        WDC WD50EZRZ-00GZ5B1  (4657 GB)
      Disk Drive                                        Apple iPod USB Device  (7 GB, USB)
      Disk Drive                                        Generic- Compact Flash USB Device
      Optical Drive                                     Optiarc DVD RW AD-7280S  (DVD+R9:12x, DVD-R9:12x, DVD+RW:24x/8x, DVD-RW:24x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
      SMART Hard Disks Status                           OK

 

 

Thanks for any help

Paul

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Such issues may happen when you're running Corsair Link software in the background, along with AIDA64. First, try to update Corsair Link software to the latest version, and also update AIDA64 to the latest beta build:

https://www.aida64.com/downloads/latesta64xebeta

If it doesn't help, then you can try setting Asetek fan speed (in AIDA64 / main menu / File / Preferences / Hardware Monitoring) to the same fan duty cycle (%) value that you have configured in Corsair Link software.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×