Jump to content
AIDA64 Discussion Forum
firehorse

What is this pump ?

Recommended Posts

Hi,

things have been wonderful with the new AIDA, great work guys

 

but as always something has to rear its ugly head again

All pc software up to date

Just put a x99, 6800k, corsair LC 115, Win764 pro together, and there is something I need help with

mystery #1:

there is a "pump #1" with an rpm reading of say 1800rpm & I need help to find what it is

("water pump rpm" is on the mobo pump header ^ is correct rpm, [and this is the cooler pump rpm plug wire])

the AIDA CPU package is 35c but Corsair says 29c, stability enabled..

#2:

should the CPU temp be higher or lower than CPU core temps ?

Folks are saying different things about that so I need confirmation or at least to know exactly what is what

 

everything else is working fine

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

1) Try to use the latest AIDA64 beta build:

https://www.aida64.com/downloads/latesta64xebeta

Because we've recently added extended labels for the Computer / Sensor page.  Those labels will help you identify which reading comes from which source, much easier than the current way of purely guessing :)

2) It depends on the actual motherboard model. So there's no universal truth about that.  Usually we just recommend that you should be watching the core temperatures, and take the highest value of them as a reference for your processor's "well-being".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Similar Content

    • By platonas
      Hi,
      I have the asus strix x470-f with 5601 bios and an outdated version of aida64(from the start of 2020).
      Chipset and Tsensor(watercooling loop temp for me) temps have stopped showing for a while now and I assumed it was from getting bios updates and not updating aida.
      Installed latest beta (6.25.5462) and the problem persists. Asus Wmi and EC support are enabled (as i always had). Later i found out the following topic with the same problem(with olded bios than mine) that you are claiming to be an Asus issue , but sensors are showing in aisuite,hardwareinfo and other programs and only aida64 doesn`t seem to find them .
       
       
    • By tistou77
      Hello

      I have a problem with rams, they are indicated as on the screen in Aida64, while it will have to be A1, B1, C1, D1


      and I have the temperature of the water plugged into the "Water In" port on the motherboard, but it indicates Temperature N°1 in Aida64

      It is possible to rename in "Water" (the "In" and "Out" to put in Extended Labels) and it's "duplicate" with T-Sensor 1
      Asus having made the effort to add these ports, as long as they are named correctly in Aida64
      And for Water Flow, in bios it is indicated in l/m, in Aida64 it is indicated in RPM
      Possible to have in l/m (see in l/h) in Aida64
      Thanks
      And merry christmas
    • By leghmoh
      Hello,
      Aida64 is reporting wrong VCCIN and DIMM AB and CD voltages, after overclocking.
      CPU is Intel 10940X and Memory is Corsair Dominator Platinum RGB 3600 Mhz.
       
      Thanks a Lot
       
      Best Regards
    • By btmouse
      ASUS ROG all-in-one liquid CPU cooler ,
      https://www.asus.com/Cooling/ROG-RYUO-240/

      https://www.asus.com/Cooling/ROG-RYUJIN-360/
       

    • By insp1re2600
      Hi,
      Will there be support for the ryujin 360 oled screen for hardware stats on non asus motherboards pulled from wmi?
      This would be hugely appreciated.
      Thanks
×
×
  • Create New...