Jump to content
AIDA64 Discussion Forum
  • Similar Content

    • By leghmoh
      Hello,
      Aida64 is reporting wrong VCCIN and DIMM AB and CD voltages, after overclocking.
      CPU is Intel 10940X and Memory is Corsair Dominator Platinum RGB 3600 Mhz.
       
      Thanks a Lot
       
      Best Regards
    • By btmouse
      ASUS ROG all-in-one liquid CPU cooler ,
      https://www.asus.com/Cooling/ROG-RYUO-240/

      https://www.asus.com/Cooling/ROG-RYUJIN-360/
       

    • By insp1re2600
      Hi,
      Will there be support for the ryujin 360 oled screen for hardware stats on non asus motherboards pulled from wmi?
      This would be hugely appreciated.
      Thanks
    • By Mors
      I don't see the pump speed etc. for the AIO. Is this a bug or does it need to be added ?
       
      Blah again this should be in bugs section. 
    • By Rockstonicko
      So I'm about at my wits end with this, this is such a bizarre issue. I've already submitted a ticket to Asus about this and they are "researching" why this is happening for the last 2 days but I've heard nothing back yet, so I figured I'd do the same for AIDA64 and see if there are any answers/suggestions/solutions or jokes to ease my insanity.

      AIDA64 Extreme ver. 6.10.5200 is the only hardware monitoring application I'm using as I've read multiple monitoring apps can cause the ITE IT8665E Super IO chip to bug out. (Among 1000 other things, is this thing just garbage or what?)
      I'm also using the Logitech LCD configuration in AIDA64 to display temperatures/clockspeeds/VRM current/power/etc. basically all the important information I can fit spread between 4 pages on my Logitech LCD. However, I'm not monitoring fan speeds on my LCD just in case that's causing an issue.
      After anywhere from 15 minutes to 2 hours, the fans I have connected to motherboard headers will stop spinning. After doing some experimentation and attempting to control the fans after they have stopped, I've figured out that the fan logic is randomly inverting. That is, 100% fan speed becomes 0%, and 0% becomes 100%, 66% fan speed becomes 34% fan speed etc. So after it happens, I can set the fans to 0% and they will spin back up to 100%, or to 34% and they will spin back up to 66%. So I have some form of solution, albeit not an ideal one.

      I've also noticed that once the logic reverse happens, the fan sensor values in AIDA64 either freeze at their reported value, or they just show 0 RPM depending on how it's feeling at that particular instance. If I'm not running AIDA64 this will not happen, but it's an inevitability whenever AIDA64 is running. Rebooting the PC or sleep/resume will correct the issue for another 15 minutes to 2 hours.

      Here are the only options I have enabled in the stability section of AIDA64:
      Load Kernel driver Low-Level MSR Low-Level PCI Low-Level SMBus Low-Level sensor Low-Level SMART SMBus access through ACPI GPU Sensor Support I have disabled Asus WMI sensor support because I read that can solve the issue, but it hasn't helped.

      This is also the second fresh install of Windows 10 on this machine, and it has happened during both installs. I'm on the latest 5220 BIOS, and changing all of the parameters of Q-Fan in the BIOS doesn't seem to have any effect.

      Specs:
      MB: Asus Prime X470-Pro CPU: AMD Ryzen 5 3600X RAM: 16GB G.Skill Ripjaws V 3600MHz GPU: AMD Radeon RX 5700 XT SSD's: Samsung 860 EVO 256GB + Samsung 840 Pro 128GB HDD's: Seagate Barracuda 2TB + Western Digital Blue 1TB PSU: Enermax Triathlor Eco 1000W  
×
×
  • Create New...