Jump to content
AIDA64 Discussion Forum
Elderdeekey

Asus Maximus X Formula W_FLOW header missing

Recommended Posts

It is possible, with other monitoring software, it works very well

Capture.PNG.f1235b835f569a539b944b444a1480ad.PNG


It may be best to include a function to choose the desired formula, if you think the formulas may be different
And if in this function, we could choose to indicate or not the probes, available in other software too :P

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/8/2019 at 5:43 PM, tistou77 said:

Too bad, it must not be possible to put this kind of thing with Aida64 :(

We've come up with an idea about that.  It will be implemented in the next AIDA64 beta update.  I will post a message into this topic once the new beta becomes available for download.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Fiery said:

We've come up with an idea about that.  It will be implemented in the next AIDA64 beta update.  I will post a message into this topic once the new beta becomes available for download.

Ahhh good news, thanks so much :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, tistou77 said:

Ahhh good news, thanks so much :)

Here's the above mentioned new AIDA64 beta build where we've added the same flow rate reading to the list of flow rates as well as keeping the original value reported in RPM.

https://www.aida64.com/downloads/latesta64xebeta

Let me know how it works.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Fiery said:

Here's the above mentioned new AIDA64 beta build where we've added the same flow rate reading to the list of flow rates as well as keeping the original value reported in RPM.

https://www.aida64.com/downloads/latesta64xebeta

Let me know how it works.

Thank you so much
Where is the option to change the RPM to L/H ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, tistou77 said:

Thank you so much
Where is the option to change the RPM to L/H ?

No option is necessary, since both the RPM and LPH values are listed now (only for your motherboard).

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, tistou77 said:

I still have RPMs

Capture.PNG.622fc9152ca6e3439b3fcc5d0088f4c4.PNG

Check the flow rates near the bottom of the Computer / Sensor page as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Fiery said:

Check the flow rates near the bottom of the Computer / Sensor page as well.

I did not understand.
I just have 1 Flow rate in Computer / Sensor and it is always indicated in RPM

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, tistou77 said:

I did not understand.
I just have 1 Flow rate in Computer / Sensor and it is always indicated in RPM

Thanks

Please copy-paste the full content of the Computer / Sensor page into this topic, as well as post an ISA Sensor Dump.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Field    Value
Sensor Properties    
Sensor Type    Nuvoton NCT6796D  (ISA A00h)
GPU Sensor Type    Diode  (NV-Diode)
Motherboard Name    Asus ROG Rampage VI Extreme
Chassis Intrusion Detected    No
    
Temperatures    
Motherboard    30 °C
CPU    29 °C
CPU Package    30 °C
CPU #1 / Core #1    25 °C
CPU #1 / Core #2    21 °C
CPU #1 / Core #3    21 °C
CPU #1 / Core #4    21 °C
CPU #1 / Core #5    23 °C
CPU #1 / Core #6    22 °C
CPU #1 / Core #7    19 °C
CPU #1 / Core #8    21 °C
CPU #1 / Core #9    24 °C
CPU #1 / Core #10    23 °C
CPU #1 / Core #11    20 °C
CPU #1 / Core #12    22 °C
CPU #1 / Core #13    21 °C
CPU #1 / Core #14    22 °C
CPU #1 / Core #15    22 °C
CPU #1 / Core #16    20 °C
CPU #1 / Core #17    20 °C
CPU #1 / Core #18    23 °C
PCH    49 °C
PCH Diode    50 °C
Eau    25 °C
VRM    30 °C
GPU 2080ti    26 °C
DIMM-A1    32 °C
DIMM-B1    35 °C
DIMM-C1    35 °C
DIMM-D1    35 °C
Samsung 970 EVO Plus 1To    39 °C / 38 °C
Intel Optane 905P 380Go    40 °C
    
Cooling Fans    
Optane 905P    2947 RPM
Water Pump #1    3857 RPM
Water Pump #2    3857 RPM
Water Flow    2763 RPM
    
Voltage Values    
CPU Core    0.685 V
CPU VID    0.681 V
+3.3 V    3.392 V
+5 V    5.120 V
+12 V    12.384 V
+3.3 V Standby    3.392 V
VBAT Battery    3.200 V
DIMM AB    1.376 V
DIMM CD    1.376 V
PCH Core    1.032 V
CPU Cache    1.034 V
VCCIN    1.888 V
VCCIO    1.040 V
VCCSA    0.832 V
GPU Core    0.725 V
    
Current Values    
CPU    17.00 A
    
Power Values    
CPU    11.65 W
CPU Package    1.16 W
GPU TDP%    0%


And the files isasensordump.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, tistou77 said:

Field    Value
Sensor Properties    
Sensor Type    Nuvoton NCT6796D  (ISA A00h)
GPU Sensor Type    Diode  (NV-Diode)
Motherboard Name    Asus ROG Rampage VI Extreme
Chassis Intrusion Detected    No
    
Temperatures    
Motherboard    30 °C
CPU    29 °C
CPU Package    30 °C
CPU #1 / Core #1    25 °C
CPU #1 / Core #2    21 °C
CPU #1 / Core #3    21 °C
CPU #1 / Core #4    21 °C
CPU #1 / Core #5    23 °C
CPU #1 / Core #6    22 °C
CPU #1 / Core #7    19 °C
CPU #1 / Core #8    21 °C
CPU #1 / Core #9    24 °C
CPU #1 / Core #10    23 °C
CPU #1 / Core #11    20 °C
CPU #1 / Core #12    22 °C
CPU #1 / Core #13    21 °C
CPU #1 / Core #14    22 °C
CPU #1 / Core #15    22 °C
CPU #1 / Core #16    20 °C
CPU #1 / Core #17    20 °C
CPU #1 / Core #18    23 °C
PCH    49 °C
PCH Diode    50 °C
Eau    25 °C
VRM    30 °C
GPU 2080ti    26 °C
DIMM-A1    32 °C
DIMM-B1    35 °C
DIMM-C1    35 °C
DIMM-D1    35 °C
Samsung 970 EVO Plus 1To    39 °C / 38 °C
Intel Optane 905P 380Go    40 °C
    
Cooling Fans    
Optane 905P    2947 RPM
Water Pump #1    3857 RPM
Water Pump #2    3857 RPM
Water Flow    2763 RPM
    
Voltage Values    
CPU Core    0.685 V
CPU VID    0.681 V
+3.3 V    3.392 V
+5 V    5.120 V
+12 V    12.384 V
+3.3 V Standby    3.392 V
VBAT Battery    3.200 V
DIMM AB    1.376 V
DIMM CD    1.376 V
PCH Core    1.032 V
CPU Cache    1.034 V
VCCIN    1.888 V
VCCIO    1.040 V
VCCSA    0.832 V
GPU Core    0.725 V
    
Current Values    
CPU    17.00 A
    
Power Values    
CPU    11.65 W
CPU Package    1.16 W
GPU TDP%    0%


And the files isasensordump.txt

Thank you.  The problem is that we've only unlocked the new feature for Asus ROG Maximus IX/X Code / Formula / Hero, and not for ROG Rampage VI Series.  We'll add it for your motherboard too, and I will send you a private message about further to-do's.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Fiery said:

Thank you.  The problem is that we've only unlocked the new feature for Asus ROG Maximus IX/X Code / Formula / Hero, and not for ROG Rampage VI Series.  We'll add it for your motherboard too, and I will send you a private message about further to-do's.

Aa ok, thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello

With the last beta, the value of Flow Meter is not good (x20 too high) for Rampage VI Extreme
Indicated 4100 LPH while the pump is only 1500 LPH (and the good value is around 150 LPH)

Aida64 Capture.PNG.333d3407f45fe390deae0af7a7596056.PNG

SIV Capture.PNG.f1235b835f569a539b944b444a1480ad.PNG

 

As indicated by PM, if it's to leave as is, don't bother adding it
This value is duplicates that indicated in Cooling Fan and is not User Friendly at all, compared to SIV for example (where it doesn't bother anyone to have RPM and LPH "together")

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎1‎/‎8‎/‎2020 at 7:01 PM, tistou77 said:

Hello

With the last beta, the value of Flow Meter is not good (x20 too high) for Rampage VI Extreme
Indicated 4100 LPH while the pump is only 1500 LPH (and the good value is around 150 LPH)

Aida64 Capture.PNG.333d3407f45fe390deae0af7a7596056.PNG

SIV Capture.PNG.f1235b835f569a539b944b444a1480ad.PNG

 

As indicated by PM, if it's to leave as is, don't bother adding it
This value is duplicates that indicated in Cooling Fan and is not User Friendly at all, compared to SIV for example (where it doesn't bother anyone to have RPM and LPH "together")

Thanks

I'm afraid I'm more confused about all that than ever before.  If it's possible, please send me an email about this issue.  I think you must have my email address from previous correspondance.  But if not, just drop me a private message and we'll go from there.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Fiery said:

I'm afraid I'm more confused about all that than ever before.  If it's possible, please send me an email about this issue.  I think you must have my email address from previous correspondance.  But if not, just drop me a private message and we'll go from there.

PM sent ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Similar Content

    • By leghmoh
      Hello,
      Aida64 is reporting wrong VCCIN and DIMM AB and CD voltages, after overclocking.
      CPU is Intel 10940X and Memory is Corsair Dominator Platinum RGB 3600 Mhz.
       
      Thanks a Lot
       
      Best Regards
    • By btmouse
      ASUS ROG all-in-one liquid CPU cooler ,
      https://www.asus.com/Cooling/ROG-RYUO-240/

      https://www.asus.com/Cooling/ROG-RYUJIN-360/
       

    • By insp1re2600
      Hi,
      Will there be support for the ryujin 360 oled screen for hardware stats on non asus motherboards pulled from wmi?
      This would be hugely appreciated.
      Thanks
    • By Mors
      I don't see the pump speed etc. for the AIO. Is this a bug or does it need to be added ?
       
      Blah again this should be in bugs section. 
    • By Rockstonicko
      So I'm about at my wits end with this, this is such a bizarre issue. I've already submitted a ticket to Asus about this and they are "researching" why this is happening for the last 2 days but I've heard nothing back yet, so I figured I'd do the same for AIDA64 and see if there are any answers/suggestions/solutions or jokes to ease my insanity.

      AIDA64 Extreme ver. 6.10.5200 is the only hardware monitoring application I'm using as I've read multiple monitoring apps can cause the ITE IT8665E Super IO chip to bug out. (Among 1000 other things, is this thing just garbage or what?)
      I'm also using the Logitech LCD configuration in AIDA64 to display temperatures/clockspeeds/VRM current/power/etc. basically all the important information I can fit spread between 4 pages on my Logitech LCD. However, I'm not monitoring fan speeds on my LCD just in case that's causing an issue.
      After anywhere from 15 minutes to 2 hours, the fans I have connected to motherboard headers will stop spinning. After doing some experimentation and attempting to control the fans after they have stopped, I've figured out that the fan logic is randomly inverting. That is, 100% fan speed becomes 0%, and 0% becomes 100%, 66% fan speed becomes 34% fan speed etc. So after it happens, I can set the fans to 0% and they will spin back up to 100%, or to 34% and they will spin back up to 66%. So I have some form of solution, albeit not an ideal one.

      I've also noticed that once the logic reverse happens, the fan sensor values in AIDA64 either freeze at their reported value, or they just show 0 RPM depending on how it's feeling at that particular instance. If I'm not running AIDA64 this will not happen, but it's an inevitability whenever AIDA64 is running. Rebooting the PC or sleep/resume will correct the issue for another 15 minutes to 2 hours.

      Here are the only options I have enabled in the stability section of AIDA64:
      Load Kernel driver Low-Level MSR Low-Level PCI Low-Level SMBus Low-Level sensor Low-Level SMART SMBus access through ACPI GPU Sensor Support I have disabled Asus WMI sensor support because I read that can solve the issue, but it hasn't helped.

      This is also the second fresh install of Windows 10 on this machine, and it has happened during both installs. I'm on the latest 5220 BIOS, and changing all of the parameters of Q-Fan in the BIOS doesn't seem to have any effect.

      Specs:
      MB: Asus Prime X470-Pro CPU: AMD Ryzen 5 3600X RAM: 16GB G.Skill Ripjaws V 3600MHz GPU: AMD Radeon RX 5700 XT SSD's: Samsung 860 EVO 256GB + Samsung 840 Pro 128GB HDD's: Seagate Barracuda 2TB + Western Digital Blue 1TB PSU: Enermax Triathlor Eco 1000W  
×
×
  • Create New...