Jump to content
AIDA64 Discussion Forum
ieuan01

FPU Hardware Fail (Asus B350 + Ryzen 5 1400)

Recommended Posts

I was running a stress test on a my new Pc and within 2 mins of the test I get a hardware failure message. I've discovered that the test fails on the FPU stress test i'm kind of stuck on how to fix the issue 

Components 

RYZEN 5 1400 (OC 3.7ghz)

ASUS B350I MOTHERBOARD

CORSAIR DOMINATOR PLATINUM 16GB 3000MHZ 

EVGA 1080TI FTW3

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, ieuan01 said:

I was running a stress test on a my new Pc and within 2 mins of the test I get a hardware failure message. I've discovered that the test fails on the FPU stress test i'm kind of stuck on how to fix the issue 

Components 

RYZEN 5 1400 (OC 3.7ghz)

ASUS B350I MOTHERBOARD

CORSAIR DOMINATOR PLATINUM 16GB 3000MHZ 

EVGA 1080TI FTW3

Try to lower the DRAM frequency slightly.  It may just help to stabilize your system.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Similar Content

    • By ndsspex
      Hi, I've met a issue with the FPU stress test, the system would crash instantly when I click the "Start" buttom
      it was ok to run a solo CPU stress test over 2 hour, but I just dont understand why it went wrong when conducting the FPU test. Any Ideas?
      many thanks!
      I've attached a AIDA64 report of my mobo
       
      my build 
      CPU:7940x (1.15volt, OC 4.5ghz)
      MOBO:R6A
      RAM:Gskill 8G*4 4266mhz c17 (I set the frequency at 2133)
      PSU:AX1500i
      Report.txt
    • By MFSAKA
      Recently I bought Presonus Firestudio 26x26 for my music studio
      its not new IEEE 1394 firewire audiointerface....and its kill my nervs!
      Few days its droppin out my sound (DAW, browser, AIMP etc.)
      Its NOT Legacy IEEE 1394 bugg - i try install thise old drivers - its not fix the issue.
      And accidentally i find out - IT AUDAS SENSORS PANEL IN DOCK make thosse glitches!
      I use portable version
      Try to install it regular.
      Sh*t's start buggin again!!!!
      I start system with out aida......take a half hours with out dropouts of sound - and first second when i run Aida - that crap start's again!
      Please fix the issue wuth Aida64 sensors buggin Presonus Firestudio 26x26 (Firewire 1394...maybe other hardware....PCI-e Card by Texas Instrument - confirmed by Presonus - its good) 
       
    • By Fahrenheit
      Hi, I've seen the list of supported external LCD manufacturers at the bottom of the External Displays page.  However is there a device matrix that shows manufacturer, model, dimensions, interface, etc. of supported devices?  I've been searching each of the manufacturers manually, but am having a hard time finding a display that will meet my needs.
      I'd like to mod an LCD\OLED display on the front of my Corsair Air 240 case, to display AIDA64 stats.  However it's a Mini-ITX and only has room for a 3.5"x 2" display, or a 3"x3" display:

      I'd like to stick to a USB display for ease.  Having a matrix of supported external devices would help narrow the list down. 
      Also, I see that Adafruit displays are supported; is that a specific device or all?  Curious if this device works: https://www.adafruit.com/product/3315
      Thanks!
       
    • By willdelarosa
      Hello my friends!   I configured aida64' OSD to show the information I want, as shown below:       I also configured aida64 to allow RivaTuner to take the data and display it inside the games. But, the problem is RivaTuner uses it's name / label. Is it possible to configure aida or Riva to display as the aida shows?       Thank you so much!
    • By GNF
      hi,
      i have the following happening at the moment:
      I installed aida 64 extreme on my ne pc, where it said it doesn´t know my motherboard (msi z270 xpower gaming titanium), i activated the program and then searched for updates, it found one and updated correctly. then it knew my motherboard and all worked fine.
      Then about 3 days ago aida said that there is a new update. i tried to isntall it, it failed (after download it says it couldn´t complete the update). after that aida had some bugs (couldn´t recognise some of the hardware, lcd app did´t work anymore, aida crashed from time to time, even caused some major errors in windows.
      so i reinstalled it by downloaden it from the website again. but then it said again it wouldn´t recognise my motherboard. i tried to update and it failed again.
      Now aida doesn´t know my motherboard and shows me some wrong specs.
       
      My Hardware:
      win10 pro (64bit), i7-7700k, z270 xmaing power titanium, Corsair dominator platinum (2x16gb@3200Mhz), Samsung 850 evo, 2xSSHD (Seagate), gtx1080 seahawk x
      all drivers and bios are up to date
×
×
  • Create New...