Jump to content
AIDA64 Discussion Forum
fluffi444

fixed: CPU and Northbridge Temperature are mixed up (Gigabyte EX58-Extreme)

Recommended Posts

Hey Guys.

I updated my AIDA64 to latest official release and my readings (on Logitech G19 Display) showing wrong results.

OK - the Northbridge Temp seams to be away in availabe values. But now there is AUX "instead".

CPU Temp (not core)  shows now the NB temp.
AUX is... Don't know.
CPU (not core) is not findable anymore.

Still on old but gold X58 Chipset: GA-EX58-EXTREME and CPU X5650

Version 5.97.4600 is working and gives correct values.

This all was starting with one of the last BETAs.

Any Idea or solution?

EDIT - 23.09.2018
I enclosed two files - ISA Sensor Dump of latest and of working version

isasensordump_X58_5.98.4800_NOT_OK.txt

isasensordump_X58_5.97.4600_OK.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for the dumps.  I'm not sure what's happened, but we'll fix this issue in the next AIDA64 beta due in a few days from now.  I'll post a message into this topic once the new beta build is available for download.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎9‎/‎21‎/‎2018 at 5:08 PM, fluffi444 said:

Hey Guys.

I updated my AIDA64 to latest official release and my readings (on Logitech G19 Display) showing wrong results.

OK - the Northbridge Temp seams to be away in availabe values. But now there is AUX "instead".

CPU Temp (not core)  shows now the NB temp.
AUX is... Don't know.
CPU (not core) is not findable anymore.

Still on old but gold X58 Chipset: GA-EX58-EXTREME and CPU X5650

Version 5.97.4600 is working and gives correct values.

This all was starting with one of the last BETAs.

Any Idea or solution?

EDIT - 23.09.2018
I enclosed two files - ISA Sensor Dump of latest and of working version

isasensordump_X58_5.98.4800_NOT_OK.txt

isasensordump_X58_5.97.4600_OK.txt

We've fixed the issue in the latest AIDA64 beta update:

https://www.aida64.com/downloads/latesta64xebeta

After upgrading to this new version, make sure to restart Windows to finalize the upgrade.

Let me know if it helps.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/25/2018 at 10:03 PM, Fiery said:

We've fixed the issue in the latest AIDA64 beta update:

https://www.aida64.com/downloads/latesta64xebeta

After upgrading to this new version, make sure to restart Windows to finalize the upgrade.

Let me know if it helps.

Great! Works! NB temp is back and everything else is good again, too!

Thanks for that great support!

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 minutes ago, fluffi444 said:

Great! Works! NB temp is back and everything else is good again, too!

Thanks for that great support!

Thank you for your feedback ;) 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...