Jump to content
AIDA64 Discussion Forum
  • Similar Content

    • By brown_er
      when logging to a csv file with aida64, there are for a brief moments some very low drops in +12v (also on +5v, +3.3v and cpu core), and at the same moment a drop on the reading CPU fan and also all other fans ( CAHSSIS #1, #2 and #3)
      Motherboard: Gigabyte ax370-gaming-k7
      could it be a faulty PSU, Motherboard, or some bug in the bios ?
      regards,
             brown.
       
       

    • By Maoxian
      Why doesn't my AIDA64 show the fan speed?
      The model is aliwenware 17R5 
      But my app can display the fan speed as the temperature


      aquacomputerdump.txt
    • By Alexey
      Hello,
      I'm trying out and evaluating AIDA64, looks like an excellent all-rounder!
      My hardware is an old laptop ASUS U32U.
      However I noticed that CPU FAN rpm value is using the "wrong" source. Here is part of the ISA Sensor dump:
      _TZ_.RFAN(0)               : <TYPE>0</TYPE><LEN>4</LEN><DATA>31</DATA>
      _TZ_.RFAN(1)               : <TYPE>0</TYPE><LEN>4</LEN><DATA>31</DATA>
      _SB_.ATKD._HID             : <TYPE>1</TYPE><LEN>8</LEN><DATA>pnp0c14</DATA>
      _SB_.ATKD.TMPR             : <TYPE>0</TYPE><LEN>4</LEN><DATA>2034968</DATA>
      _SB_.PCI0.LPC0.EC0_.CCTV   : 
      _SB_.PCI0.LPC0.EC0_.LRPM   : 
      _SB_.PCI0.LPC0.EC0_.HRPM   : 
      _SB_.PCI0.SBRG.EC0_.ECPU   : <TYPE>0</TYPE><LEN>4</LEN><DATA>62</DATA>
      _SB_.PCI0.SBRG.EC0_.TACH(0): <TYPE>0</TYPE><LEN>4</LEN><DATA>4294967295</DATA>
      _SB_.PCI0.SBRG.EC0_.TACH(1): <TYPE>0</TYPE><LEN>4</LEN><DATA>4294967295</DATA>
      Firstly I manually set the CPU fan to fully stop, wait for it to spin down completely.
      AIDA64 uses the reading from _TZ_.RFAN(0) = 31, which shows up as 3100rpm.
      Whilst the correct value should be read from _SB_.PCI0.SBRG.EC0_.TACH(0) whose current value is 4294967295, which is 0, the correct value.
      Using SpeedFAN and HWinfo, I can see the "correct" value.
      I understand that there might be a bug in my motherboard's EC or ACPI table, cauing the method RFAN to return erratic values. My question is that, is it possible to customize AIDA64 to use the desired readout (TACH(0)) from ACPI?
      Full isasensordump is attached below.
      Thanks!
      isasensordump_2.txt
    • By sirlock
      Hi All, 
      Firstly I love AIDA64. It is so feature rich I can't believe I used anything else for so long! I spent 5 hours yesterday fine tuning my LCD panel display on my Android Tablet!
      I am running a Threadripper System with a ASUS ROG Zenith Extreme X399 TR4 Motherboard. 98% of the sensors are there there, there are just a few missing. For the Fans the latest AIDA Beta shows CPU and CPU OPT and CHA Fan 2. What is missing is CHA FAN 1, H_AMP_FAN, W_PUMP+ and the 3 CHA FANS on the extension board that Plugs into the EXT_FAN header.
      As I am running a TR system that runs warm it important to be able to monitor the H_AMP_FAN and W_PUMP+ connectors as that will tell me if my Liquid Cooler is operating properly. 
      Let me know if I can provide any other info or testing to help.
      Regards,
      Lachlan.
    • By rexbinary
      Hello,
      Using 5.99.4900 no sensors are recognized on my Asus ROG Strix Z390-H Gaming mobo. Do I have something misconfigured, or should I be running a beta version?
      Thanks!
×
×
  • Create New...