Jump to content
AIDA64 Discussion Forum

Recommended Posts

13 hours ago, Elderdeekey said:

Do you guys have plans to support NZXT Grid+ V3?

Got long awaited digital fan controller but fans are not seen by AIDA64...

We've ordered a Grid+ V3 device, and we'll analyze how it works as soon as it arrives.  I'll let you know in this topic once a new AIDA64 beta build with Grid+ V3 support becomes available.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎4‎/‎10‎/‎2019 at 11:46 AM, Fiery said:

We've ordered a Grid+ V3 device, and we'll analyze how it works as soon as it arrives.  I'll let you know in this topic once a new AIDA64 beta build with Grid+ V3 support becomes available.

The new AIDA64 beta build is available at:

https://www.aida64.com/downloads/latesta64xebeta

Let me know how it works.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiery - you did it again - it works great! :)
2 questions though:
1. Do you "artificially" start numbering fans from 21
or do those numbers come from GRID?
2. I've marked 2 SSD temperatures by green pen - where those come from? They are marked #2, and I do have temperature of those already...
Thanks a bunch!

3.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, Elderdeekey said:

Fiery - you did it again - it works great! :)
2 questions though:
1. Do you "artificially" start numbering fans from 21
or do those numbers come from GRID?
2. I've marked 2 SSD temperatures by green pen - where those come from? They are marked #2, and I do have temperature of those already...
Thanks a bunch!

3.JPG

1) Motherboard and integrated fan headers occupy the first 20 fan slots.  External fan controllers therefore start to allocate fan slots at Fan #21.

2) Secondary NVMe SSD thermal readings are available for certain SSDs.  It's not 100% clear what temperature do they measure.  The common belief is that it's the controller temperature.

Thank you for your feedback!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks a lot for the explanation!

Ref. second reading - both SSD are Samsung 970 PRO, one 512GB and the other 1TB, and it is seen from AIDA64 Gadget Items screen.

On a screencapture below are both temperature readings (disk Boot C is 512GB, disk Games G is 1TB). I have no idea why those temperatures are so different (indeed #2 temperatures might be controller ones) - both SSD use radiators, 512GB one even has custom fan...

Anyway, thank you very much for fast implementation and great feedback!

4.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Fiery!

my old NZXT Grid +V3 died miserably :wacko: Fried out and put on fire a few USB connected units. Kinda disaster...

As I need much more than 2 USB ports I've got the new one, with firmware version v1.4 and CAM version 4.8...

With new unit all my fans connected via new Grid are gone from AIDA64 (I'm using version 6.25.5400). Is it my personal bug or they really have changed smth and became invisible to your great SW?

CAM itself sees and controls all of them...

Many thanks in advance!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/9/2020 at 4:25 PM, Elderdeekey said:

Hello Fiery!

my old NZXT Grid +V3 died miserably :wacko: Fried out and put on fire a few USB connected units. Kinda disaster...

As I need much more than 2 USB ports I've got the new one, with firmware version v1.4 and CAM version 4.8...

With new unit all my fans connected via new Grid are gone from AIDA64 (I'm using version 6.25.5400). Is it my personal bug or they really have changed smth and became invisible to your great SW?

CAM itself sees and controls all of them...

Many thanks in advance!

Please try to close CAM and right-click on the bottom status bar of AIDA64 main window --> System Debug --> USB Dump. Copy-paste the full results into this topic, or attach the results as a TXT file to your post. You may need to enable status bar in AIDA64 / main menu / View first.


Thanks,
Fiery

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/11/2020 at 5:08 PM, Elderdeekey said:

Thank you, Fiery!

Please find attached dump file.

usbdump.txt 27.5 kB · 0 downloads

Thank you!  Are you still running Firmware v1.04 on the device?  I'm just asking because we've tested NZXT GRID+ V3 with Firmware v1.04 and it works fine for us.

Share this post


Link to post
Share on other sites

215466607_.png.6efca1ca6111ef9408acba6f00982afc.png

It is 1.4, not 1.04.

I also found exclamation point on one of the screens:

90304766_.png.e02d52ad42943dd770bd82f806e547c8.png

 

If you mouse over it there is a pop-up message:

857285219_.thumb.png.c240773b45ecc0478c267bc9c745ab78.png

 

So it looks like Aida64 is trying to communicate with it but is blocked...

Anyway, it still doesn't see those fans...

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/10/2020 at 5:39 PM, Elderdeekey said:

It is 1.4, not 1.04.

I also found exclamation point on one of the screens:

If you mouse over it there is a pop-up message:

So it looks like Aida64 is trying to communicate with it but is blocked...

Anyway, it still doesn't see those fans...

We've checked with NZXT GRID+ V3, Firmware version 1.4, CAM v4.8, and GRID+ V3 fan readings are measured by AIDA64 just fine as long as you close CAM.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Fiery. Unfortunately I do not see them, perhaps because I have a zoo of measuring SW. Not a big deal, I could live w/o those.

Cheers!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Similar Content

    • By Rabbithole
      So after the recent update my sensor panel no longer shows a sensor reading for my water pump or radiator temp. Is that a Windows update problem or Aida64 ? The radiator temp now reads N/C and the pump sits at zero. But I know the pump is working cause my cpu is at 36 C and it's clocked at 5000mhz. Has anyone else experienced this problem?
×
×
  • Create New...