Jump to content
AIDA64 Discussion Forum
Luke45

AMD Athlon X4 860K stuck at 64C while playing any game.

Recommended Posts

So i have the cpu athlon x4 860k, gpu radeon rx 570,  mbo Asus a58m-k, ram 8gb ddr3 1600mhz, HDD toshiba dt01aca100, PSU LCpower L6550(550W). And when I start ANY game on my PC temperature stucks at 64C. I have the latest bios update and it didnt fix it. I also tried stress test and temperature breaks the temperature and goes up to 65 and then the frequency drops from 4.0 GHZ to 3.22Ghz and the temp falls down to 64C. Can someone please help. My csgo starts to lag at low settings because of that. please help. sorry for bad english. Thanks for understanding.  :)

 
 
 
 
 
 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/2/2019 at 2:11 PM, Luke45 said:

So i have the cpu athlon x4 860k, gpu radeon rx 570,  mbo Asus a58m-k, ram 8gb ddr3 1600mhz, HDD toshiba dt01aca100, PSU LCpower L6550(550W). And when I start ANY game on my PC temperature stucks at 64C. I have the latest bios update and it didnt fix it. I also tried stress test and temperature breaks the temperature and goes up to 65 and then the frequency drops from 4.0 GHZ to 3.22Ghz and the temp falls down to 64C. Can someone please help. My csgo starts to lag at low settings because of that. please help. sorry for bad english. Thanks for understanding.  :)

64 Celsius doesn't seem to be excessive for your CPU (or any CPU for that matter).  Are you sure the CSGO lagging is due to this thermal state?

Share this post


Link to post
Share on other sites

i already fixed this problem on toms hardware and you are so slow. they have answered 5 hours after posting a theme. so i dont need you anymore. Bye

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Luke45 said:

i already fixed this problem on toms hardware and you are so slow. they have answered 5 hours after posting a theme. so i dont need you anymore. Bye

That was quite harsh.  This forum is dedicated to providing support for our software (AIDA64), and not as a generic technical help/support forum for various hardware or software related issues.  Even so, I've replied you and started a conversation.  Anyway, I'm glad you've managed to solve your issue.  This topic is locked.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Similar Content

    • By Alvaro BaSa
      Hi, I have never had any issues with my pc in the last 2 years. I currently own a i7-9700k, 32 gb of 3200 Ram, Gtx 1080 ti 11GB, Nzxt Kraken X52, Aorus z370 Gaming 3 Motherboard (latest f15b drivers), 4 120mm cpu fnas for intake and 2 for outake. I currently run my cpu at 4.6-4.7 all cores, no extra OC. PSU 850 80 plus Gold
      So my usual temps are around 35c on idle and 65-75c under load. The other day I notices after a session of gaming that my cpu max temps had gone up to around 85c. It was weird as it had never happened. So I decided to do a couple stress tests to monitor results. So first I tested Linpack and at about 7 min through the test the cpu frequency dropped to 800mhz for a second and went back up to 4600. Cpu was under 100% load and temps where as high as 90-98c.
      So I ran Aida64 and after about 10 min the same thing happened. Only with Aida the temps weren't that high. Gpu temps where stable across the board, no issues whatoever.
      So I am no expert, and I need help as to why this may happen.
       
      Thanks in advance for any help and let me know if there is more info I can provide.



    • By Haroon Rehman
      There are so many temperatures are showing in thermal how can I know that what is my CPU temperature?

    • By platonas
      Hi,
      I have the asus strix x470-f with 5601 bios and an outdated version of aida64(from the start of 2020).
      Chipset and Tsensor(watercooling loop temp for me) temps have stopped showing for a while now and I assumed it was from getting bios updates and not updating aida.
      Installed latest beta (6.25.5462) and the problem persists. Asus Wmi and EC support are enabled (as i always had). Later i found out the following topic with the same problem(with olded bios than mine) that you are claiming to be an Asus issue , but sensors are showing in aisuite,hardwareinfo and other programs and only aida64 doesn`t seem to find them .
       
       
    • By Moarty
      The CPU Temperature on the AsRock B550M Steel Series is incorrectly reported.
      Ryzen Master reports 86C while AIDA64 reports 46C
      MSI AfterBurner (RTSS) reports it correctly.
      I know its a brand new chipset, I'm not worried about it, just wanted you to know

×
×
  • Create New...