Jump to content

Lag when playing games and usb disconnect on and off (Corsair Hydro H100i RGB Platinum)


Jess
 Share

Recommended Posts

So I saw jay2cents video about adding a lcd and I was like damn I want this. Ordered the parts and then Downloaded aida64. Everything was going fine until I heard the disconnect and connecting of the usb. Then when that was happening my aio rgb and the fans from the aio rgb would turn on and off. I was like maybe an update or something. Was playing around with lcd sensor to drag it to my lcd screen so I can see temps and stuff. Then I went to play a game and noticed I was laggy and that never happens . Then I noticed my rgb from aio (Corsair plat aio) was stuck on a color and the rgb fans are completely off. Kept happening so I gutted my pc made sure everything was plugged in right and booted up again it worked fine until I loaded aida64. Not sure if this happened to anyone but if it did please help lol. My system was working perfectly fine before I installed this and I uninstalled it and it back to normal but if I could find a fix I would def try if not I’m probably going to try and get my money back from aida64. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

I'm in the same boat, came from Jayz2Cents video, and my Corsair AIO is constantly disconnecting/reconnecting while Aida64 is running with the overlay.

It seems the issue is a conflicting sensor, and I found out you can turn it off in preferences.

File > Preferences > Stability > 'Corsair Hydro Platinum sensor support'

After I unchecked that, I haven't had another disconnect after ~20 minutes, so it seems to be working.

Hope this helps!


FWIW, I was having issues with the Corsair H100i RGB Platinum

Link to comment
Share on other sites

On 11/7/2020 at 8:30 AM, Jess said:

So I saw jay2cents video about adding a lcd and I was like damn I want this. Ordered the parts and then Downloaded aida64. Everything was going fine until I heard the disconnect and connecting of the usb. Then when that was happening my aio rgb and the fans from the aio rgb would turn on and off. I was like maybe an update or something. Was playing around with lcd sensor to drag it to my lcd screen so I can see temps and stuff. Then I went to play a game and noticed I was laggy and that never happens . Then I noticed my rgb from aio (Corsair plat aio) was stuck on a color and the rgb fans are completely off. Kept happening so I gutted my pc made sure everything was plugged in right and booted up again it worked fine until I loaded aida64. Not sure if this happened to anyone but if it did please help lol. My system was working perfectly fine before I installed this and I uninstalled it and it back to normal but if I could find a fix I would def try if not I’m probably going to try and get my money back from aida64. 

Both of you, please let us know exactly what model of Corsair AIO cooler do you have.

Thanks,
Fiery

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
On 1/23/2021 at 6:35 PM, ProbablyAlex said:

Thank you, we're investigating this issue.  If you still experience issues while using AIDA64, as a temporary workaround you can disable monitoring of your AIO by unchecking (disabling) the option: AIDA64 / main menu / File / Preferences / Stability / Corsair Hydro Platinum sensor support.

Link to comment
Share on other sites

  • Fiery changed the title to Lag when playing games and usb disconnect on and off (Corsair Hydro H100i RGB Platinum)
  • 2 months later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

I have the same problem here 6.33.5700 - H100i platinum. Will try to uncheck box. 

 

My RGB on the H100i goes crazy flashing then freezes up and and my usb ports keep freezing up (webcam, Yeti mic, and Asus monitor hubs).

Updated to the latest Icue while Aida was turned off and RGB came back fine but I cannot load Aida without the problem comming back.

 

Here's what happens when I load Aida (after 3-5 mins led's just freeze up):

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Just wondered if anyone had found a fix for this yet? I was using the latest version of icue and aida64 and everything was fine for a few months and then started experiencing this issue out of no where, I have looked at a few threads about the conflict but I would rather not run aida64 than turn off the features that monitor the AIO because what’s the point of running a monitoring programme that isn’t monitoring? 

Link to comment
Share on other sites

On 6/25/2021 at 9:23 AM, Scott Bunting said:

Just wondered if anyone had found a fix for this yet? I was using the latest version of icue and aida64 and everything was fine for a few months and then started experiencing this issue out of no where, I have looked at a few threads about the conflict but I would rather not run aida64 than turn off the features that monitor the AIO because what’s the point of running a monitoring programme that isn’t monitoring? 

all you can do for now is
 

File > Preferences > Stability > 'Corsair Hydro Platinum sensor support'

and uncheck it :( bg enzaki

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...