Jump to content
AIDA64 Discussion Forum

tocirahl

Members
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About tocirahl

  • Rank
    Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Just tried the beta you sent. Seems to work fine. If possible, could you include that as a stability option in future releases? Thank you!
  2. Good news though! 5.95.4500 doesn't seem to have this issue. Unfortunately it also doesn't seem to fully support my GPU (EVGA GTX 1080 Ti FTW3 Hybrid) so I'm not getting memory temperature readouts for it, which I can live with. Looks like something between those two versions is causing the issue.
  3. Ah sorry I should be more clear. What happens depends on the software that's running. With the OEM TT RGB Plus, what happens is that occasionally there is a pop up that says "WARNING CONTROLLER NO. 1": This was pretty unhelpful. Fortunately, when running with MoshiMoshi's version (found here https://github.com/MoshiMoshi0/TTController) provided a much more useful debug console. The error that happens is that ports seem to go haywire. Here's what the log looks like when it's running normally: 11:07:33.8127: ================================================================ 11:07:38.8328: Port [9802, 8101, 2] data: [PortId: 2, Speed: 20, Rpm: 591, Unknown: 255] 11:07:38.8378: Port [9802, 8101, 3] data: [PortId: 3, Speed: 20, Rpm: 581, Unknown: 255] 11:07:38.8378: Port [9802, 8102, 3] data: [PortId: 3, Speed: 20, Rpm: 585, Unknown: 255] 11:07:38.8378: Port [9802, 8101, 1] data: [PortId: 1, Speed: 20, Rpm: 575, Unknown: 255] 11:07:38.8378: Port [9802, 8102, 1] data: [PortId: 1, Speed: 0, Rpm: 587, Unknown: 255] 11:07:38.8378: Port [9802, 8102, 2] data: [PortId: 2, Speed: 0, Rpm: 589, Unknown: 255] 11:07:38.8378: Sensor "/intelcpu/0/temperature/4" value: 30.25546 11:07:38.8378: Sensor "/nvidiagpu/0/temperature/0" value: 26 Notice that PortIDs are 1-3. Running AIDA64 doesn't seem to cause any issues until a write is attempted to set the fan speed on one of those ports. As soon as the temperature starts to rise and the software tried to set the fan speeds, the PortIDs start getting the wrong numbers: 11:10:02.0774: Port [9802, 8101, 2] data: [PortId: 2, Speed: 60, Rpm: 861, Unknown: 255] 11:10:02.0774: Port [9802, 8101, 3] data: [PortId: 3, Speed: 20, Rpm: 583, Unknown: 255] 11:10:02.0774: Port [9802, 8102, 3] data: [PortId: 3, Speed: 20, Rpm: 581, Unknown: 255] 11:10:02.0774: Port [9802, 8101, 1] data: [PortId: 1, Speed: 33, Rpm: 585, Unknown: 255] 11:10:02.0774: Port [9802, 8102, 1] data: [PortId: 1, Speed: 20, Rpm: 583, Unknown: 255] 11:10:02.0774: Port [9802, 8102, 2] data: [PortId: 2, Speed: 27, Rpm: 589, Unknown: 255] 11:10:02.0774: Sensor "/intelcpu/0/temperature/4" value: 49.43096 11:10:02.0774: Sensor "/nvidiagpu/0/temperature/0" value: 27 11:10:07.0875: Port [9802, 8101, 2] data: [PortId: 2, Speed: 60, Rpm: 1071, Unknown: 255] 11:10:07.0875: Port [9802, 8101, 3] data: [PortId: 3, Speed: 36, Rpm: 590, Unknown: 255] 11:10:07.0875: Port [9802, 8102, 3] data: [PortId: 252, Speed: 0, Rpm: 0, Unknown: 0] 11:10:07.0875: Port [9802, 8101, 1] data: [PortId: 4, Speed: 60, Rpm: 0, Unknown: 255] 11:10:07.0875: Port [9802, 8102, 1] data: [PortId: 252, Speed: 0, Rpm: 0, Unknown: 0] 11:10:07.0875: Port [9802, 8102, 2] data: [PortId: 3, Speed: 20, Rpm: 580, Unknown: 255] 11:10:07.0875: Sensor "/intelcpu/0/temperature/4" value: 49.6272 11:10:07.0875: Sensor "/nvidiagpu/0/temperature/0" value: 27 11:10:12.0875: Port [9802, 8101, 2] data: [PortId: 252, Speed: 0, Rpm: 0, Unknown: 0] 11:10:17.5477: Port [9802, 8101, 3] data: [PortId: 3, Speed: 20, Rpm: 628, Unknown: 255] 11:10:17.5623: Port [9802, 8102, 3] data: [PortId: 3, Speed: 20, Rpm: 582, Unknown: 255] 11:10:17.5623: Port [9802, 8101, 1] data: [PortId: 1, Speed: 28, Rpm: 702, Unknown: 255] 11:10:17.5623: Port [9802, 8102, 1] data: [PortId: 1, Speed: 20, Rpm: 581, Unknown: 255] 11:10:17.5623: Port [9802, 8102, 2] data: [PortId: 2, Speed: 20, Rpm: 590, Unknown: 255] 11:10:17.5623: Sensor "/intelcpu/0/temperature/4" value: 50.28944 11:10:17.5623: Sensor "/nvidiagpu/0/temperature/0" value: 27 11:10:17.5623: Port [9802, 8101, 2] data: [PortId: 2, Speed: 20, Rpm: 816, Unknown: 255] 11:10:17.5623: Port [9802, 8101, 3] data: [PortId: 3, Speed: 20, Rpm: 628, Unknown: 255] 11:10:17.5623: Port [9802, 8102, 3] data: [PortId: 3, Speed: 20, Rpm: 582, Unknown: 255] 11:10:17.5623: Port [9802, 8101, 1] data: [PortId: 1, Speed: 28, Rpm: 702, Unknown: 255] 11:10:17.5623: Port [9802, 8102, 1] data: [PortId: 1, Speed: 20, Rpm: 581, Unknown: 255] 11:10:17.5623: Port [9802, 8102, 2] data: [PortId: 2, Speed: 20, Rpm: 590, Unknown: 255] 11:10:17.5724: Sensor "/intelcpu/0/temperature/4" value: 50.28944 11:10:17.5724: Sensor "/nvidiagpu/0/temperature/0" value: 27 11:10:22.0890: Port [9802, 8101, 2] data: [PortId: 2, Speed: 36, Rpm: 615, Unknown: 255] 11:10:22.0890: Port [9802, 8101, 3] data: [PortId: 3, Speed: 36, Rpm: 592, Unknown: 255] 11:10:22.0890: Port [9802, 8102, 3] data: [PortId: 3, Speed: 20, Rpm: 580, Unknown: 255] 11:10:22.0890: Port [9802, 8101, 1] data: [PortId: 1, Speed: 35, Rpm: 641, Unknown: 255] 11:10:22.0890: Port [9802, 8102, 1] data: [PortId: 1, Speed: 28, Rpm: 584, Unknown: 255] 11:10:22.0890: Port [9802, 8102, 2] data: [PortId: 2, Speed: 28, Rpm: 590, Unknown: 255] 11:10:22.0890: Sensor "/intelcpu/0/temperature/4" value: 50.85889 11:10:22.0890: Sensor "/nvidiagpu/0/temperature/0" value: 27 11:10:27.0825: Port [9802, 8101, 2] data: [PortId: 2, Speed: 44, Rpm: 644, Unknown: 255] 11:10:29.9383: Port [9802, 8101, 3] data: [PortId: 252, Speed: 0, Rpm: 0, Unknown: 0] 11:10:29.9383: Port [9802, 8102, 3] data: [PortId: 252, Speed: 0, Rpm: 0, Unknown: 0] 11:10:29.9383: Port [9802, 8101, 1] data: [PortId: 3, Speed: 65, Rpm: 821, Unknown: 255] 11:10:29.9383: Port [9802, 8102, 1] data: [PortId: 252, Speed: 0, Rpm: 0, Unknown: 0] 11:10:29.9383: Port [9802, 8102, 2] data: [PortId: 252, Speed: 0, Rpm: 0, Unknown: 0] 11:10:29.9383: Sensor "/intelcpu/0/temperature/4" value: 51.20369 11:10:29.9383: Sensor "/nvidiagpu/0/temperature/0" value: 27 11:10:32.0775: Port [9802, 8101, 2] data: [PortId: 3, Speed: 65, Rpm: 821, Unknown: 255] 11:10:32.0775: Port [9802, 8101, 3] data: [PortId: 252, Speed: 0, Rpm: 0, Unknown: 0] 11:10:32.0775: Port [9802, 8102, 3] data: [PortId: 3, Speed: 20, Rpm: 578, Unknown: 255] 11:10:32.0882: Port [9802, 8101, 1] data: [PortId: 252, Speed: 0, Rpm: 0, Unknown: 0] 11:10:32.0882: Port [9802, 8102, 1] data: [PortId: 1, Speed: 20, Rpm: 583, Unknown: 255] 11:10:32.0882: Port [9802, 8102, 2] data: [PortId: 2, Speed: 20, Rpm: 600, Unknown: 255] 11:10:32.0882: Sensor "/intelcpu/0/temperature/4" value: 51.35071 11:10:32.0882: Sensor "/nvidiagpu/0/temperature/0" value: 27 This causes the fan speeds to be reset to zero on the fans that have the wrong port numbers. Here's what it looks like with the "low-level senors" unchecked (i.e. correct behavior): 11:12:14.1216: Port [9802, 8101, 2] data: [PortId: 2, Speed: 20, Rpm: 596, Unknown: 255] 11:12:14.1216: Port [9802, 8101, 3] data: [PortId: 3, Speed: 20, Rpm: 589, Unknown: 255] 11:12:14.1216: Port [9802, 8102, 3] data: [PortId: 3, Speed: 20, Rpm: 588, Unknown: 255] 11:12:14.1216: Port [9802, 8101, 1] data: [PortId: 1, Speed: 20, Rpm: 576, Unknown: 255] 11:12:14.1216: Port [9802, 8102, 1] data: [PortId: 1, Speed: 28, Rpm: 590, Unknown: 255] 11:12:14.1216: Port [9802, 8102, 2] data: [PortId: 2, Speed: 28, Rpm: 595, Unknown: 255] 11:12:14.1216: Sensor "/intelcpu/0/temperature/4" value: 43.31271 11:12:14.1216: Sensor "/nvidiagpu/0/temperature/0" value: 28.44933 11:12:19.1251: Port [9802, 8101, 2] data: [PortId: 2, Speed: 36, Rpm: 610, Unknown: 255] 11:12:19.1251: Port [9802, 8101, 3] data: [PortId: 3, Speed: 36, Rpm: 602, Unknown: 255] 11:12:19.1251: Port [9802, 8102, 3] data: [PortId: 3, Speed: 20, Rpm: 589, Unknown: 255] 11:12:19.1251: Port [9802, 8101, 1] data: [PortId: 1, Speed: 33, Rpm: 581, Unknown: 255] 11:12:19.1251: Port [9802, 8102, 1] data: [PortId: 1, Speed: 28, Rpm: 592, Unknown: 255] 11:12:19.1251: Port [9802, 8102, 2] data: [PortId: 2, Speed: 28, Rpm: 589, Unknown: 255] 11:12:19.1251: Sensor "/intelcpu/0/temperature/4" value: 52.72622 11:12:19.1251: Sensor "/nvidiagpu/0/temperature/0" value: 28.06081 11:12:24.1172: Port [9802, 8101, 2] data: [PortId: 2, Speed: 44, Rpm: 642, Unknown: 255] 11:12:24.1172: Port [9802, 8101, 3] data: [PortId: 3, Speed: 44, Rpm: 632, Unknown: 255] 11:12:24.1248: Port [9802, 8102, 3] data: [PortId: 3, Speed: 20, Rpm: 588, Unknown: 255] 11:12:24.1248: Port [9802, 8101, 1] data: [PortId: 1, Speed: 33, Rpm: 586, Unknown: 255] 11:12:24.1248: Port [9802, 8102, 1] data: [PortId: 1, Speed: 28, Rpm: 590, Unknown: 255] 11:12:24.1248: Port [9802, 8102, 2] data: [PortId: 2, Speed: 28, Rpm: 590, Unknown: 255] 11:12:24.1248: Sensor "/intelcpu/0/temperature/4" value: 51.83975 11:12:24.1248: Sensor "/nvidiagpu/0/temperature/0" value: 28.00823 11:12:29.1226: Port [9802, 8101, 2] data: [PortId: 2, Speed: 60, Rpm: 814, Unknown: 255] 11:12:29.1226: Port [9802, 8101, 3] data: [PortId: 3, Speed: 60, Rpm: 802, Unknown: 255] 11:12:29.1226: Port [9802, 8102, 3] data: [PortId: 3, Speed: 20, Rpm: 584, Unknown: 255] 11:12:29.1226: Port [9802, 8101, 1] data: [PortId: 1, Speed: 33, Rpm: 588, Unknown: 255] 11:12:29.1226: Port [9802, 8102, 1] data: [PortId: 1, Speed: 28, Rpm: 589, Unknown: 255] 11:12:29.1226: Port [9802, 8102, 2] data: [PortId: 2, Speed: 28, Rpm: 597, Unknown: 255] 11:12:29.1226: Sensor "/intelcpu/0/temperature/4" value: 51.60801 11:12:29.1226: Sensor "/nvidiagpu/0/temperature/0" value: 28.00111 11:12:34.1086: Port [9802, 8101, 2] data: [PortId: 2, Speed: 65, Rpm: 1038, Unknown: 255] 11:12:34.1086: Port [9802, 8101, 3] data: [PortId: 3, Speed: 65, Rpm: 1020, Unknown: 255] 11:12:34.1086: Port [9802, 8102, 3] data: [PortId: 3, Speed: 20, Rpm: 582, Unknown: 255] 11:12:34.1086: Port [9802, 8101, 1] data: [PortId: 1, Speed: 33, Rpm: 588, Unknown: 255] 11:12:34.1187: Port [9802, 8102, 1] data: [PortId: 1, Speed: 28, Rpm: 580, Unknown: 255] 11:12:34.1187: Port [9802, 8102, 2] data: [PortId: 2, Speed: 28, Rpm: 598, Unknown: 255] 11:12:34.1187: Sensor "/intelcpu/0/temperature/4" value: 52.34566 11:12:34.1187: Sensor "/nvidiagpu/0/temperature/0" value: 28.00015 11:12:39.1226: Port [9802, 8101, 2] data: [PortId: 2, Speed: 65, Rpm: 1148, Unknown: 255] 11:12:39.1226: Port [9802, 8101, 3] data: [PortId: 3, Speed: 65, Rpm: 1126, Unknown: 255] 11:12:39.1347: Port [9802, 8102, 3] data: [PortId: 3, Speed: 20, Rpm: 582, Unknown: 255] 11:12:39.1347: Port [9802, 8101, 1] data: [PortId: 1, Speed: 33, Rpm: 589, Unknown: 255] 11:12:39.1347: Port [9802, 8102, 1] data: [PortId: 1, Speed: 28, Rpm: 578, Unknown: 255] 11:12:39.1347: Port [9802, 8102, 2] data: [PortId: 2, Speed: 28, Rpm: 592, Unknown: 255] 11:12:39.1525: Sensor "/intelcpu/0/temperature/4" value: 51.97122 11:12:39.1525: Sensor "/nvidiagpu/0/temperature/0" value: 28.00002 11:12:44.1225: Port [9802, 8101, 2] data: [PortId: 2, Speed: 65, Rpm: 1159, Unknown: 255] 11:12:44.1225: Port [9802, 8101, 3] data: [PortId: 3, Speed: 65, Rpm: 1139, Unknown: 255] 11:12:44.1225: Port [9802, 8102, 3] data: [PortId: 3, Speed: 20, Rpm: 580, Unknown: 255] 11:12:44.1225: Port [9802, 8101, 1] data: [PortId: 1, Speed: 33, Rpm: 589, Unknown: 255] 11:12:44.1225: Port [9802, 8102, 1] data: [PortId: 1, Speed: 28, Rpm: 578, Unknown: 255] 11:12:44.1362: Port [9802, 8102, 2] data: [PortId: 2, Speed: 28, Rpm: 597, Unknown: 255] 11:12:44.1362: Sensor "/intelcpu/0/temperature/4" value: 52.12798 11:12:44.1362: Sensor "/nvidiagpu/0/temperature/0" value: 28.00001 Let me know if you need more information. I'm guessing the issue is that the controllers get confused when accepting commands from multiple different sources.
  4. I just wanted to add that I tried downgrading to AIDA64 5.97 which did not have support for the TT fans and the problem seems to persist as long as the "low-level sensors" option is checked.
  5. Which fan controller is it that's officially supported by the way? If it's not too expensive, I'd be open to replacing mine.
  6. I have 6 ThermalTake Pure Plus 12 RGB fans connected to two separate Digital Lighting Controllers. Specifically, I have two sets of these: https://www.amazon.com/Thermaltake-Motherboard-Controller-Addressable-CL-F079-PL12SW/dp/B07D2N911K/ Thank you for looking into this!
  7. Is there any way to selectively disable fan speed monitoring in AIDA64? I've been using it for my SensorPanel, but it conflicts with my ThermalTake Fan Control software. Both TT RGB Plus and the open-source replacement have this issue. I can disable fan monitoring by unticking "low-level sensors" in the Stability menu, but this causes a ton of other things to be not monitored as well. All I want to do is disable fan-speed monitoring or even just ThermalTake fan speed. Or is there a way to set up AIDA64 so that it won't conflict with my ThermalTake fans? Thanks!
×
×
  • Create New...