Jump to content

Solved: Strange issues running y-cruncher or AIDA64 cache mem. benchmark


Recommended Posts

Yo guys,
yesterday I started running AIDA64 cache and memory benchmark when all of sudden the screens went black. I couldn't get any response of a keyboard input, the debug code of the mainboard shows up "00", even the rest button was out of order.
I had to shut down the power supply to get the system down.
A new start went through like everyday.
All the other benchmarks I know (3DMark, Cinebench 15, 20, 23, karhu) did not cause these issues but y-cruncher does the same.
What can I do about it?
PPT=200
TDC=140
EDC=180
+200 MHz.

Link to comment
Share on other sites

  • Fritz_the_Germ changed the title to Solved: Strange issues running y-cruncher or AIDA64 cache mem. benchmark

Yo guys,

it's a pleasure to report that I've solved the issue. :D

The problems ware related to the BIOS-setting "PBO Fmax Enhancer". It has to be disabled otherwise the benchmarks won't run through correctly. Even if I set it to "Auto" the problem appears - later though but it appears.  

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...