Jump to content
AIDA64 Discussion Forum
vidalsh68

Blue screen when AIDA64 starts (MSI MEG X299 Creation + i9-7940X)

Recommended Posts

After a windows 10x64 1909 I can´t run aida64 with a windows blue screen.

After blue screen I need to run windows in safe mode and delete aida folder. If I do not delet aida64 folder windows always comes to blue screen at startup just when loads aida64.

I can remember this is not the first time this happen after a windows reinstall. Others times this was solved when I install one game with c++ components or so.

But the fact is than install windows, install aida64 and blue screen when aida64 starts...

I´m running windows 10x64 under MSI x299 MEG creation and i9 7940x.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎10‎/‎20‎/‎2019 at 1:21 AM, vidalsh68 said:

SOLVED:

Intel rapid storage or optane drivers are needed to run aida64 without BSOD.

If you have no RAID arrays defined, you can try disabling the two RAID related options in AIDA64 / main menu / File / Preferences / Stability.  It accelerates AIDA64 startup and you can also avoid BSoD in certain circumstances.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...