Jump to content

detected


AsifKouma
 Share

Recommended Posts

When I run system stability test with cpu, fpu, cache, memory options, it stops usually within 10 min with this message: "Warning: Hardware failure detected: Test stopped"

But I could never replicate same error with cpu options only (including fpu, cache) or memory option only.

It only happens when I turned them all on.

I downclocked my memory at 2666mhz, and now the test is running 37 min without an error, so I guess it's probably memory related thing.

As I said it's all stock so I guess some of the hardware is faulty, but which one exactly?

Any guess?

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, AsifKouma said:

When I run system stability test with cpu, fpu, cache, memory options, it stops usually within 10 min with this message: "Warning: Hardware failure detected: Test stopped"

But I could never replicate same error with cpu options only (including fpu, cache) or memory option only.

It only happens when I turned them all on.

I downclocked my memory at 2666mhz, and now the test is running 37 min without an error, so I guess it's probably memory related thing.

As I said it's all stock so I guess some of the hardware is faulty, but which one exactly?

Any guess?

It's most likely not a faulty component, but a system setting issue or compatibility issue.  Try to set your RAM to its default frequency and its tCR (Command Rate) setting to 2T.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...