Jump to content

AX206 LCD Display not working - "Error: Cannot find DLL (libusb0.dll)" even after following all instructions


Recommended Posts

Hi everyone.

 

Trying to get a sensor panel working, really was looking forward to getting it set up but I've been blocked here and I can't figure out a solution. I had no problems setting up water cooling, cleaning rads, all that stuff - no problem, but this has been a nightmare. 

 

I've tried everything. I tried following the links to install the 206 driver, nothing. I tried to manually select them but Windows can't install them. The ONLY driver that works is the Zadig driver and I've tried every option presented in there, every time Aida64 throws up "ERROR: Cannot find DLL" as noted in the subject.

 

I never expected this would be such a nightmare, I just want my little panel to be my sensor panel - I've spent hours trying to sort this out, and I get absolutely nowhere. I was better off using my android phone and converting that to a sensor panel, but I would really, really like to get this to work

 

Just to confirm, the panel boots with an AX206 LCD "for Aida64 Business" splash screen, I can't get past it, I can't do anything. I have no clue how to fix this and really need some advice.

Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, andsoitgoes said:

Hi everyone.

 

Trying to get a sensor panel working, really was looking forward to getting it set up but I've been blocked here and I can't figure out a solution. I had no problems setting up water cooling, cleaning rads, all that stuff - no problem, but this has been a nightmare. 

 

I've tried everything. I tried following the links to install the 206 driver, nothing. I tried to manually select them but Windows can't install them. The ONLY driver that works is the Zadig driver and I've tried every option presented in there, every time Aida64 throws up "ERROR: Cannot find DLL" as noted in the subject.

 

I never expected this would be such a nightmare, I just want my little panel to be my sensor panel - I've spent hours trying to sort this out, and I get absolutely nowhere. I was better off using my android phone and converting that to a sensor panel, but I would really, really like to get this to work

 

Just to confirm, the panel boots with an AX206 LCD "for Aida64 Business" splash screen, I can't get past it, I can't do anything. I have no clue how to fix this and really need some advice.

In order to have a proper driver installed for an AX206 device, what you need to do is the following:

1) Download the Samsung SPF LCD driver digitally signed by us (FinalWire) from:

http://download.aida64.com/resources/lcd/samsung_spf_lcd_driver.zip

2) Extract the ZIP package into a folder on your PC, e.g. C:\1

3) Right-click on the Windows button on the Taskbar --> Device Manager

4) In the Device Manager look for the device entry for the AX206. It should be inside the group called Other devices

5) Right-click on the AX206 device --> Update driver --> Browse my computer for drivers

6) Click on the bottom button: Let me pick from a list of available drivers on my computer

7) Select Show All Devices --> click on the bottom Next button --> click on the Have Disk button

8) Navigate to the folder where you've extracted the ZIP package into and select the .INF file there

9) In the Select the device driver you want to install for this hardware window feel free to choose any of the devices, e.g. the first one called Samsung 1000P Digital Photo Frame

10) Click on the Yes button in the Update Driver Warning message box

11) You're done with driver installation and can start using the AIDA64 AX206 module ;)

Please note that this process of driver installation applies to both Windows 10 and Windows 11.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

I'm not sure which device I chose, since you said to look for "AX206" which is in a group called "Other devices". I didn't find the device you mentioned, what I found here is named "USB-Display" which is in the "libusb-win32 devices" group. Is it true that this device is meant? I'm afraid to damage my device if I install it wrong. Is there a video tutorial to solve this problem?

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...