Jump to content

Request for Temperature Alerts for Battery dependant of Configuration


Recommended Posts

I wish to see in the near future a customizable option that allow AIDA64 to show real time notifications about temperature, as other tools do, but doing it as AIDA64, without interfering with any other part of the OS functionalities, this could help users to be more comprehensive about the whys of their lack of performance of batteries produce by the wear of the batteries due to heat generated during charging, or intensive use. This I bet it will help a lot of people who don't comprehend what happens with their bateries, until battery breaks completely. I'd like to see what other user want about this particular topic. A recent article seen sets as the right charging temperature round 27 ºC or 80.6 ºF , and the inadequate as 30 ºC or 86 ºF. The next article give a basis for this conclusion.

https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acsenergylett.9b00663

Link to post
Share on other sites
On ‎8‎/‎26‎/‎2019 at 8:28 PM, Giorgio said:

I wish to see in the near future a customizable option that allow AIDA64 to show real time notifications about temperature, as other tools do, but doing it as AIDA64, without interfering with any other part of the OS functionalities, this could help users to be more comprehensive about the whys of their lack of performance of batteries produce by the wear of the batteries due to heat generated during charging, or intensive use. This I bet it will help a lot of people who don't comprehend what happens with their bateries, until battery breaks completely. I'd like to see what other user want about this particular topic. A recent article seen sets as the right charging temperature round 27 ºC or 80.6 ºF , and the inadequate as 30 ºC or 86 ºF. The next article give a basis for this conclusion.

https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acsenergylett.9b00663

That's an interesting idea, thank you!  We'll consider working on it next year.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Similar Content

    • By JcRabbit
      Hey Fiery!
      I just replaced my 11 year old APC SUA2200I Smart UPS with a brand new APC SMT2200IC Smart UPS but now I have a 'problem' with AIDA64:
      With the older unit I could use AIDA64 to monitor the UPS's internal temperature. power load in Watts, etc... For the new UPS, AIDA64 unfortunately does not show this information, only the "basic" information you can normally get with DeviceIoControl (Runtime, Charge, Serial Number, etc).
      The new UPS is connected to the PC (Windows 10) via USB, exactly like the old one. APC PowerChute is not installed since their drivers replace the normal Windows HID battery drivers.
      If I connect the old SUA2200I, I can see the power load, temperature, for that unit as I could before, but when I connect the new SMT2200IC that information is absent - could this be an 'issue' with AIDA64 and the new APC UPSs, the new UPS not transmitting that information, or both?
      I searched around a bit (and here I am completely out of my depth) before posting here and managed to find some forum posts with more people complaining about the missing info, but they were all from users using unRAID or APCUPSD under Linux. Apparently they could solve the issue by enabling a communication protocol called ModBus on the UPS itself (which comes disabled by default). Not sure if this has anything to do with the issue given that the UPS is connected via USB on a Windows 10 system and not a serial cable.
      I never-the-less did try enabling ModBus in the UPS Advanced menu but it apparently made no difference? Also, looking at the User Guide and the settings I have available in the UPS, it seems the UPS itself is missing some ModBus configuration settings? In the UPS I could only find settings to enable/disable ModBus and set the ModBus device ID (currently set to 1), and I don't even know if this has anything to do with AIDA64 not being able to get the required info or not lol.
      I did try contacting APC/Schneider Electric here in Portugal but the tech I talked to had no idea either.
      What say you? You are my only hope, Obi Wan.
       
    • By platonas
      Hi,
      I have the asus strix x470-f with 5601 bios and an outdated version of aida64(from the start of 2020).
      Chipset and Tsensor(watercooling loop temp for me) temps have stopped showing for a while now and I assumed it was from getting bios updates and not updating aida.
      Installed latest beta (6.25.5462) and the problem persists. Asus Wmi and EC support are enabled (as i always had). Later i found out the following topic with the same problem(with olded bios than mine) that you are claiming to be an Asus issue , but sensors are showing in aisuite,hardwareinfo and other programs and only aida64 doesn`t seem to find them .
       
       
    • By Moarty
      The CPU Temperature on the AsRock B550M Steel Series is incorrectly reported.
      Ryzen Master reports 86C while AIDA64 reports 46C
      MSI AfterBurner (RTSS) reports it correctly.
      I know its a brand new chipset, I'm not worried about it, just wanted you to know

    • By Daniil
      Смартфон Xiaomi Redmi Note 8 Pro

    • By Luke45
      So i have the cpu athlon x4 860k, gpu radeon rx 570,  mbo Asus a58m-k, ram 8gb ddr3 1600mhz, HDD toshiba dt01aca100, PSU LCpower L6550(550W). And when I start ANY game on my PC temperature stucks at 64C. I have the latest bios update and it didnt fix it. I also tried stress test and temperature breaks the temperature and goes up to 65 and then the frequency drops from 4.0 GHZ to 3.22Ghz and the temp falls down to 64C. Can someone please help. My csgo starts to lag at low settings because of that. please help. sorry for bad english. Thanks for understanding.  
                   
×
×
  • Create New...