Jump to content

Missing sensor items (Asus ROG Strix Z690-A Gaming WiFi D4)


Simon Collinson
 Share

Recommended Posts

Hi

I have just got a asus Rog Strix Z690=A WiFi D4 board and Intel i7 12700k. I am using aida64 extreme version 6.50. i have set up my sensor panel on a external tablet, but i am missing lots of items

12v/5v/3.3v in fact most voltages. the temp probe from the thermal sensor connection on the board. some fan readings. I have linked a pic showing the sensor items i have, hardly anything :(

 

Untitled.jpg

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Simon Collinson said:

Hi

I have just got a asus Rog Strix Z690=A WiFi D4 board and Intel i7 12700k. I am using aida64 extreme version 6.50. i have set up my sensor panel on a external tablet, but i am missing lots of items

12v/5v/3.3v in fact most voltages. the temp probe from the thermal sensor connection on the board. some fan readings. I have linked a pic showing the sensor items i have, hardly anything :(

Make sure to upgrade to the latest beta version of AIDA64 Extreme available at:

https://www.aida64.com/downloads/latesta64xebeta

After upgrading to this new version, make sure to restart Windows to finalize the upgrade.

Let me know how it works.

Link to comment
Share on other sites

  • Fiery changed the title to Missing sensor items (Asus ROG Strix Z690-A Gaming WiFi D4)
  • 2 weeks later...

Still in the new Version 6.60.5900 i am missing sensor items about ROG Strix Z690-A Gaming WiFi D4.

Dimm voltage reading is not correct, no PCH Temp only VRM and i have enabled Embedded Controller read inAIDA64. With HWInfo all is reading correct.

Thanks

Screenshot 2021-12-14 105215.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
On 12/25/2021 at 4:52 PM, Zoork said:

With Beta 6.60.5906 still the same, missing items, wrong Dimm voltage and so on! Where is the problem? The Strix Z690-A Gaming WiFi D4 is one of the most selling Z690 DDR4 Board from Asus.

Did u solve the problem? I also had the same issure with my Asus Strix B560-I

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

^^No, also with the latest version 6.60.5923 the same problem. I do not buy aida64 anymore, it is useless with my board, and it looks like the developer can not fix it! HWInfo can read all sensors correct, that is enough for me at the moment.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...