Jump to content
AIDA64 Discussion Forum
Verdi

30 seconds starting time

Recommended Posts

Hi,

 

since latest updates aida64 takes a long time to start. My setting is starting aida64 with the sensor page as hardwaremonitoring  is my favorite page. Before, it took just a 2-3 seconds.

 

Could it be sleeping HDDs or something like this? On the other hand, before, my HDDs not in use were set to hibernate as well.

And yes, I've opted out searching for updates online.

 

 

2. I just reinstalled Aida. Same issue : up to half a minute. Additionally aida keeps sitting in the notification area and does not start to main window as opted in preferences. Have to click the icon again to eventually get this program started. 

Besides: I've been using Aida64 for years ... Never had that start issue before.

 

 

 

Any idea?

 

 

Thanks in advance

 

Verdi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you have the slowdown on the splash screen?  If yes, then what's the status message displayed while the long wait is occuring?

 

Or do you experience the slowdown only when going to the Sensor page?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...