Jump to content
AIDA64 Discussion Forum
Dave_OC

fixed: Asus Prime Z370-A Sensor problem

Recommended Posts

I recently updated my PC motherboard to an Asus Z370-A Prime. The current version and beta 5.92.4383 does not detect any motherboard fans and the CPU temp (not core temps) does not update. HWmonitor sees the fans and updates CPU temp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please right-click on the bottom status bar of AIDA64 main window --> Sensor Debug --> ISA Sensor Dump. Copy-paste the full results into this topic, or attach the results as a TXT file to your post. You may need to enable status bar in AIDA64 / main menu / View first.

Also right-click on the bottom status bar of AIDA64 main window --> Sensor Debug --> Embedded Controller Dump. Copy-paste the full results into this topic, or attach the results as a TXT file to your post.


Thanks,
Fiery

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 hours ago, Dave_OC said:

Enclosed dump files

ecdump.txt

isasensordump.txt

Thank you. Are you sure you're using the latest beta build of AIDA64 v5.92.4383, which implements support for Asus Z370 motherboards?  I'm just asking because your dumps were done by the latest stable build of v5.92.4300 that has no specific support for your motherboard.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎2017‎. ‎11‎. ‎15‎. at 1:40 PM, Dave_OC said:

Sorry, updated files included.

isasensordump.txt

ecdump.txt

Thank you!  The issue will be fixed in the next AIDA64 beta update due in a few days from now.  I'll post a message into this topic once the new beta is available for download.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎2017‎. ‎11‎. ‎24‎. at 10:39 PM, Dave_OC said:

Works great, thanks !!!

Thank you for your feedback ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Similar Content

    • By platonas
      Hi,
      I have the asus strix x470-f with 5601 bios and an outdated version of aida64(from the start of 2020).
      Chipset and Tsensor(watercooling loop temp for me) temps have stopped showing for a while now and I assumed it was from getting bios updates and not updating aida.
      Installed latest beta (6.25.5462) and the problem persists. Asus Wmi and EC support are enabled (as i always had). Later i found out the following topic with the same problem(with olded bios than mine) that you are claiming to be an Asus issue , but sensors are showing in aisuite,hardwareinfo and other programs and only aida64 doesn`t seem to find them .
       
       
    • By tistou77
      Hello

      I have a problem with rams, they are indicated as on the screen in Aida64, while it will have to be A1, B1, C1, D1


      and I have the temperature of the water plugged into the "Water In" port on the motherboard, but it indicates Temperature N°1 in Aida64

      It is possible to rename in "Water" (the "In" and "Out" to put in Extended Labels) and it's "duplicate" with T-Sensor 1
      Asus having made the effort to add these ports, as long as they are named correctly in Aida64
      And for Water Flow, in bios it is indicated in l/m, in Aida64 it is indicated in RPM
      Possible to have in l/m (see in l/h) in Aida64
      Thanks
      And merry christmas
    • By leghmoh
      Hello,
      Aida64 is reporting wrong VCCIN and DIMM AB and CD voltages, after overclocking.
      CPU is Intel 10940X and Memory is Corsair Dominator Platinum RGB 3600 Mhz.
       
      Thanks a Lot
       
      Best Regards
    • By btmouse
      ASUS ROG all-in-one liquid CPU cooler ,
      https://www.asus.com/Cooling/ROG-RYUO-240/

      https://www.asus.com/Cooling/ROG-RYUJIN-360/
       

    • By insp1re2600
      Hi,
      Will there be support for the ryujin 360 oled screen for hardware stats on non asus motherboards pulled from wmi?
      This would be hugely appreciated.
      Thanks
×
×
  • Create New...