Jump to content

Vcache on Rampage VI Extreme


tistou77
 Share

Recommended Posts

Hello

Vcache reading is wrong
By setting to 1.0, 1.05 or 1.1v, Aida64 always reads the same value in load (~ 1.07, 1.08v)

With the Probe It, the voltages are those indicated in the bios

Is it possible to correct this problem or is it related to the Asus bios and only Asus can correct this problem ?

Thanks

Link to comment
Share on other sites

Do you have EC bank switching enabled in AIDA64 / main menu / File / Preferences / Stability?  If yes, then please create the following 2 dumps and post them as TXT file attachments to your post at both 1.00V Vcache setting and 1.10V Vcache setting.  We have 2 registers that may hold Vcache, and cannot decide which one is the right one I'm afraid :(

1) Please right-click on the bottom status bar of AIDA64 main window --> Sensor Debug --> ISA Sensor Dump.

2) Then right-click on the bottom status bar of AIDA64 main window --> Sensor Debug --> Embedded Controller Dump.


Thanks,
Fiery

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...