Jump to content
AIDA64 Discussion Forum
rexbinary

fixed: Asus ROG Strix Z390-H Gaming - No sensors

Recommended Posts

Hello,

Using 5.99.4900 no sensors are recognized on my Asus ROG Strix Z390-H Gaming mobo. Do I have something misconfigured, or should I be running a beta version?

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎12‎/‎2‎/‎2018 at 7:20 AM, rexbinary said:

Hello,

Using 5.99.4900 no sensors are recognized on my Asus ROG Strix Z390-H Gaming mobo. Do I have something misconfigured, or should I be running a beta version?

Thanks!

Please upgrade to the latest beta version of AIDA64 Extreme available at:

https://www.aida64.com/downloads/latesta64xebeta

After upgrading to this new version, make sure to restart Windows to finalize the upgrade.

Let me know how it works.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Should I just extract that zip into my existing folder (C:\Program Files (x86)\FinalWire\AIDA64 Extreme), or keep it in it's own folder and register it?

Will a beta version update to a release version later?

I ran it from it's own folder in trial mode and it looks to be picking up all my senors so Thank you for that!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎12‎/‎8‎/‎2018 at 1:25 AM, rexbinary said:

Should I just extract that zip into my existing folder (C:\Program Files (x86)\FinalWire\AIDA64 Extreme), or keep it in it's own folder and register it?

Will a beta version update to a release version later?

I ran it from it's own folder in trial mode and it looks to be picking up all my senors so Thank you for that!

1) Yes, you can extract it into the existing installation folder.  Let it overwrite any existing files.  It will retain your settings (AIDA64.INI file) as well as your license.

2) Yes, everything will work the same as if the upgrade was done via the automatic update system.

3) Thank you for your feedback!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By Maident
      The sensor report shows the wrong fan headers for the Gigabyte Aorus Z390 master MB.  Here is what I was able to determine on my MB fan headers.  I did not use System 1 fan header and since AIDA64 did not see a Chassis 3 fan sensor I have to assume that System 1 fan header is your Chassis 3.
      CPU = CPU
      CPU OPT = System 6 Pump
      Chassis 1 = System 3
      Chassis 2 = System 2
      Chassis 3 = not reported
      Chassis 4 = System 5 Pump
      Chassis 5 = System 4
      Chassis 7 = CPU_OPT
    • By Koithim
      Hey there,
      I recently upgraded my pc, i changed 3 things:
      MB: Maximus XI Extreme
      CPU: 9900k
      Cooler: Ryujin 360.
      Since then aida64 takes a very long time to start, become randomly unresponsive for random amount of time, sensor panel too. Aida64 never crash, it just become unresponsive randomly for a random time.
      I uninstalled Aida, did registry cleaning, rebooted, re-installed Aida and same thing is happening.
       
      Any help would be appreciated, thank you.
       
      Koithim
       
    • By Zagdima
      Hello. I updated program to the latest beta version and it appeared what program is loading information from sensors forever. I just press sensors and it start loading information until i close the program.
      I have Maximus XI Hero with COre i9-9900k. FOR the 1st time on stable version program not showing temperatures i update to beta from November 3 or whatever version it shows everything and now i found the version from the end of 2017 which is working but not showing all coolers but at least showing CPU and GPU  temperature. How to fix this.
       
×