Jump to content

Support Aquaero


tistou77
 Share

Recommended Posts

5 minutes ago, Fiery said:

Why?

For the moment, there are just the 4 outputs for fans of used and in Aida64 / Sensor, we do not need these informations (Fans, VRMs temperature, Flow, etc ...)

Just an option to enable / disable support for the Aquaero would be fine (preference / stability)

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, tistou77 said:

For the moment, there are just the 4 outputs for fans of used and in Aida64 / Sensor, we do not need these informations (Fans, VRMs temperature, Flow, etc ...)

Just an option to enable / disable support for the Aquaero would be fine (preference / stability)

Stability settings are there to let you disable certain modules that have a potential of causing problems.  It's not there to let you disable otherwise perfectly working parts of AIDA64.

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Fiery said:

Stability settings are there to let you disable certain modules that have a potential of causing problems.  It's not there to let you disable otherwise perfectly working parts of AIDA64.

I thought it was the right place, there is support for DIMM temperatures, etc ...
Possible to put this option somewhere else ?

Link to comment
Share on other sites

Just now, tistou77 said:

I thought it was the right place, there is support for DIMM temperatures, etc ...
Possible to put this option somewhere else ?

Yes, scanning for DIMM thermal sensors can cause issues, that's why it's there on the Stability page.

You can disable Aquaero sensor module temporarily by right-clicking on the bottom status bar of AIDA64 main window --> HWMon Modules --> Aquaero.  You may need to enable status bar in AIDA64 / main menu / View first.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Fiery said:

Yes, scanning for DIMM thermal sensors can cause issues, that's why it's there on the Stability page.

You can disable Aquaero sensor module temporarily by right-clicking on the bottom status bar of AIDA64 main window --> HWMon Modules --> Aquaero.  You may need to enable status bar in AIDA64 / main menu / View first.

Ok, I'll test

Thanks for your help ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Apologies to resurrect this thread however I am having the same issue. I've just implemented an Aquaero 6 XT into my system and the sensor panel is ridiculously slow. Looking at the polling logs, the Aquaero is taking over 1,700ms to update. Given I have an external Aquaero Vision module, I don't necessarily need AIDA64 to display this info and would much rather my system speed back.

Can we please have an option to permanently disable the Aquaero polling if wanted other than just the temp method described above that comes back upon restart?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...