Jump to content

Bug ACCESS VIOLATION IN MODULE AIDA 64.EXE , access violation at address aida64 1efa0174


ruineves1994
 Share

Recommended Posts

Sometimes when stopping stability tests I got a Window popping up an error like "ACCESS VIOLATION IN MODULE AIDA 64.EXE , access violation at address aida64 1efa0174" and I can only close the aida 64 by task manager after that .

I think my computer is stable , at least it seems to be ... 

 

PC specs :

AOC monitor with 21" and freesync , 75hz

Gigabyte b450 gaming X

AMD Ryzen 5 3600

Kingston HyperX FURY DDR4 (with RGB) at 3200mhz with XMP profile 1 enabled

XFX RX 580 GTS XXX 4gb

Bitfenix formula gold 550w

3 hdd´s from WD , 1 wd green , 1wd black ,1 wd blue

1 ssd ( kingston a400 120gb)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Similar Content

    • By Balzeck
      Hello, i'm new to this and pretty noobie on informatic questions. Here's my problem : like you can read it in the title and on the linked png, i got stability issues and I don't know how to fix it. I'd seen that my cpu was overheating, the multiplier of the cpu clock was fixed at x49 and my processor running at an average of 4.6 GHz instead of it's 3.60 GHz designed for. But I don't know how to do to configure it to it based parameters, any idea from someone who know please ?

      I'd actually tried to : reinstall windows, clear reinstall windows, restaure optimized parameters in bios, restore bios, update bios, clear cmos, activate X.M.P, desactivate X.M.P. I'm so lost lol




    • By Trolus55
      I want to use them on my sensor panel, but they don't show up, only temps, power draw, TDP% and vram usage of the GPU is present. It worked on my old Gigabyte 2070 super but on Gigabyte 3080 lhr it's not showing up. Is there a fix for it?
    • By Fiery
      The new AIDA64 update introduces optimized benchmarks for AMD Ryzen 5000 Series processors, monitoring of EVGA iCX3 sensor values, and supports the latest AMD and Intel CPU platforms as well as the new graphics and GPGPU computing technologies by both AMD and nVIDIA.
            
      AIDA64 for Huawei devices
      AIDA64 for Android has crossed the 10 million download mark at the Play Store. It is also available now in the Huawei AppGallery, a blooming app store that offers automatic updates and various security features.
      New features & improvements
      - AVX2 and FMA accelerated 64-bit benchmarks for AMD Zen 3 based Ryzen 5000 Series processors
      - EVGA iCX3 sensor support
      - GPU details for AMD Radeon RX 6000 Series
      - GPU details for nVIDIA GeForce RTX 3050, GeForce RTX 3060, GeForce RTX 3060 Ti, GeForce RTX 3070 Ti, GeForce RTX 3080 Ti
      What's new since AIDA64 v6.00
      - SHA3-512 cryptographic hash benchmark utilizing AVX, AVX2 and AVX-512
      - AVX-512 accelerated benchmarks for Intel “Ice Lake”, “Rocket Lake”, “Tiger Lake” processors
      - AVX2 and FMA accelerated 64-bit benchmarks for AMD Zen 2 “Matisse” and “Renoir” processors
      - AVX accelerated 64-bit benchmarks for Zhaoxin ZX-C+, KaiXian KX-5000, KaiXian KX-6000 processors
      - SSE4 optimized 64-bit benchmarks for Intel "Lakefield" SoC
      - Further optimized SHA3-512 cryptographic hash benchmark
      - Art.Lebedev Optimus Popularis, BeadaPanel, El Gato Stream Deck, EVGA Z10 RGB, Matrix Orbital EVE3 LCD display support
      - SteelSeries Apex 7, Apex 7 TKL, Apex Pro, Apex Pro TKL, Rival 710 OLED OLED display support
      - Corsair H100i Platinum and H115i Platinum liquid cooler sensor support
      - NZXT Kraken X53, X63, X73, Z63, Z73 sensor support
      - Enhanced RGB LED monitoring module
      - Cooler Master MP750 RGB LED mousepad support
      - Aqua Computer Octo, Corsair Obsidian 1000D, EVGA iCX2, Farbwerk 360, NZXT GRID+ V3 sensor support
      - Full support for Hygon C86 “Mukti/Dhyana” CPU
      - Improved support for 3rd generation AMD Threadripper processors
      - Improved support for Intel “Comet Lake” and “Ice Lake” CPUs
      - Improvements for AMD A520, B550, X570 chipset based motherboards
      - Support for PCI Express 4.0 controllers and devices
      - Preliminary support for Intel "Alder Lake", “Elkhart Lake”, “Jasper Lake” CPUs
      - Enhanced support for LGA-1200 motherboards
      - Advanced support for LSI RAID controllers
      - NVMe 1.4 support
      - OpenCL 3.0 support
      - SMBIOS 3.4.0 support
      - GPU details for AMD Radeon Pro W5500, Radeon RX 590 GME, Radeon RX 5500, Radeon RX 5600 XT, Radeon RX 5700, Radeon VII Series
      - GPU details for nVIDIA GeForce GTX 1600, GeForce GTX 1650 Ti, GeForce MX330, GeForce MX350, GeForce MX450, GeForce RTX 2000 Super, GeForce RTX 2060 Series, GeForce RTX 3000 Series
      - Preliminary support for AMD “Navi” GPUs
      - Fixed handling of per-core HyperThreading (Intel Comet Lake-S)
      - Fixed lockup at startup on systems with multiple CPU groups
      - Retired SHA1 and VP8 benchmarks
      [ Press Release (English) ]
      [ Press Release (magyar) ]
      [ What's new in AIDA64 v6.32 ]
      [ Download ]
    • By Anthony Suttorp
      I am new to aida64 extreme, just purchased a new video card... a Nitro RX 6700 XT..
      a picked up a little raspberry pi screen to display temps/utilization/etc.. I was just designing my screen and ran into this problem..
      aida64 was detecting my old GPU (an NVidia 1060), its sensors worked perfectly.  I took it out, then plugged in the new AMD, it is definitely working, runs game, mines etc... I see it in Aida64 extreme "windows video".  but when I try add GPU sensors to the panel, there are no sensors available, I added RTSS FPS but it just displays 0.
      I tried downloading the beta version of aida64, but have the same issue, no sensor appears for AMD GPU.. 
      set preferences to wake GPU on startup, and rebooted to same issues..
      is there anything else I need to do, or do I need to wait for a patch for new video cards?
      Ran a sensor profiling dump:
      ------[ Versions ]------
      Program Version : AIDA64 Extreme v6.32.5650 Beta
      BenchDLL Version: 4.5.841.8-x64
      Windows Version : Microsoft Windows 10 Home 10.0.19041.867 (64-bit)
      GetProductInfo  : 0x00000065
      ------[ Motherboard Info ]------
      Motherboard ID      : 63-0100-000001-00101111-040416-Chipset$0AAAA000_BIOS DATE: 04/07/17 10:36:06 VER: V1.20
      Motherboard Model   : MSI Z270-A Pro (MS-7A71)
      Motherboard Chipset : Intel Kaby Point Z270, Intel Skylake-S
      DMI MB Manufacturer : MSI
      DMI MB Product      : Z270-A PRO (MS-7A71)
      DMI MB Version      : 1.0
      DMI MB Serial       : H416538623
      DMI SYS Manufacturer: MSI
      DMI SYS Product     : MS-7A71
      DMI SYS Version     : 1.0
      DMI SYS Serial      : Default string
      DMI BIOS Version    : 1.20
      ------[ Video Adapters ]------
      AMD Radeon RX 6700 XT [1002-73DF] [NoDB] [1002-73DF / 1DA2-E445 / Rev C1]
      ------[ Video Driver ]------
      atiadlxx: 7.20.50.1418
      nvapi.dll: 27.21.14.6089 - nVIDIA ForceWare 460.89
      aticfx64||8.17.10.1689|||aticfx64||8.17.10.1689|||aticfx64||8.17.10.1689|||amdxc64||8.18.10.0400|||aticfx32||8.17.10.1689|||aticfx32||8.17.10.1689|||aticfx32||8.17.10.1689|||amdxc32||8.18.10.0400|||amdxn64|||atidxx64|||atidxx64|||amdxn32|||atidxx32|||atidxx32|||atiumdva|||atiumd6a
      aticfx64||8.17.10.1689|||aticfx64||8.17.10.1689|||aticfx64||8.17.10.1689|||amdxc64||8.18.10.0400|||aticfx32||8.17.10.1689|||aticfx32||8.17.10.1689|||aticfx32||8.17.10.1689|||amdxc32||8.18.10.0400|||amdxn64|||atidxx64|||atidxx64|||amdxn32|||atidxx32|||atidxx32|||atiumdva|||atiumd6a
      aticfx64||8.17.10.1689|||aticfx64||8.17.10.1689|||aticfx64||8.17.10.1689|||amdxc64||8.18.10.0400|||aticfx32||8.17.10.1689|||aticfx32||8.17.10.1689|||aticfx32||8.17.10.1689|||amdxc32||8.18.10.0400|||amdxn64|||atidxx64|||atidxx64|||amdxn32|||atidxx32|||atidxx32|||atiumdva|||atiumd6a
      aticfx64||8.17.10.1689|||aticfx64||8.17.10.1689|||aticfx64||8.17.10.1689|||amdxc64||8.18.10.0400|||aticfx32||8.17.10.1689|||aticfx32||8.17.10.1689|||aticfx32||8.17.10.1689|||amdxc32||8.18.10.0400|||amdxn64|||atidxx64|||atidxx64|||amdxn32|||atidxx32|||atidxx32|||atiumdva|||atiumd6a
      aticfx64||8.17.10.1689|||aticfx64||8.17.10.1689|||aticfx64||8.17.10.1689|||amdxc64||8.18.10.0400|||aticfx32||8.17.10.1689|||aticfx32||8.17.10.1689|||aticfx32||8.17.10.1689|||amdxc32||8.18.10.0400|||amdxn64|||atidxx64|||atidxx64|||amdxn32|||atidxx32|||atidxx32|||atiumdva|||atiumd6a
      aticfx64||8.17.10.1689|||aticfx64||8.17.10.1689|||aticfx64||8.17.10.1689|||amdxc64||8.18.10.0400|||aticfx32||8.17.10.1689|||aticfx32||8.17.10.1689|||aticfx32||8.17.10.1689|||amdxc32||8.18.10.0400|||amdxn64|||atidxx64|||atidxx64|||amdxn32|||atidxx32|||atidxx32|||atiumdva|||atiumd6a
      aticfx64||8.17.10.1689|||aticfx64||8.17.10.1689|||aticfx64||8.17.10.1689|||amdxc64||8.18.10.0400|||aticfx32||8.17.10.1689|||aticfx32||8.17.10.1689|||aticfx32||8.17.10.1689|||amdxc32||8.18.10.0400|||amdxn64|||atidxx64|||atidxx64|||amdxn32|||atidxx32|||atidxx32|||atiumdva|||atiumd6a
      aticfx64||8.17.10.1689|||aticfx64||8.17.10.1689|||aticfx64||8.17.10.1689|||amdxc64||8.18.10.0400|||aticfx32||8.17.10.1689|||aticfx32||8.17.10.1689|||aticfx32||8.17.10.1689|||amdxc32||8.18.10.0400|||amdxn64|||atidxx64|||atidxx64|||amdxn32|||atidxx32|||atidxx32|||atiumdva|||atiumd6a
      ------[ Sensor Profiling (Init) ]------
      SensorInfo   :   75.110 ms
      GPUSensorInfo:    0.010 ms
      HDD          :    0.112 ms
      SPD          :    0.564 ms
      AMB          :    0.001 ms
      Asus EPU2    :    0.000 ms
      Asus EPU1    :    0.000 ms
      nVIDIA SPP   :    0.000 ms
      nVIDIA MCP   :    0.000 ms
      Intel GMCH   :    0.000 ms
      Bixby        :    0.000 ms
      Intel PCH    :    0.010 ms
      Intel SNB    :    0.025 ms
      Zambezi      :    0.000 ms
      Kaveri       :    0.000 ms
      Zen          :    0.000 ms
      AMD SVI2     :    0.000 ms
      MTC0303      :    0.000 ms
      Smart Battery:    0.000 ms
      HID UPS      :    0.000 ms
      TVALZ        :    0.000 ms
      Asetek LC    :    0.000 ms
      Kraken X-2   :    0.000 ms
      Riing+       :    0.000 ms
      Hydro Pt     :    0.000 ms
      LM78         :    0.408 ms
      TT DPS       :    0.000 ms
      Digifanless  :    0.000 ms
      Corsair RMi  :    0.000 ms
      Corsair AXi  :    0.000 ms
      Odin         :    0.000 ms
      Aquaero      :    0.000 ms
      ------[ Sensor Profiling (Last) ]------
      SensorInfo   :   78.283 ms
      GPUSensorInfo:    0.005 ms
      HDD          :    0.091 ms
      SPD          :    0.539 ms
      AMB          :    0.001 ms
      Asus EPU2    :    0.000 ms
      Asus EPU1    :    0.000 ms
      nVIDIA SPP   :    0.000 ms
      nVIDIA MCP   :    0.001 ms
      Intel GMCH   :    0.000 ms
      Bixby        :    0.000 ms
      Intel PCH    :    0.025 ms
      Intel SNB    :    0.034 ms
      Zambezi      :    0.000 ms
      Kaveri       :    0.000 ms
      Zen          :    0.000 ms
      AMD SVI2     :    0.000 ms
      MTC0303      :    0.000 ms
      Smart Battery:    0.000 ms
      HID UPS      :    0.000 ms
      TVALZ        :    0.000 ms
      Asetek LC    :    0.000 ms
      Kraken X-2   :    0.000 ms
      Riing+       :    0.000 ms
      Hydro Pt     :    0.001 ms
      LM78         :    0.416 ms
      TT DPS       :    0.000 ms
      Digifanless  :    0.000 ms
      Corsair RMi  :    0.000 ms
      Corsair AXi  :    0.000 ms
      Odin         :    0.000 ms
      Aquaero      :    0.000 ms
       
       
    • By Bjoern_GMX
      Please add the CPU readings of:
      Fclk, Uclk, Mclk 
      and makes us able to add them to the sensor panel.
      As well as:
      Gpu memory Temperature
      Of AMD Radeon RX6000 series.
       
      With HWinfo i can read/log them.
      But why not with AIDA?
       
      Cheers
      Bjoern
×
×
  • Create New...