Jump to content

Corsair AIO H115i cooler not showing in AIDA64


Recommended Posts

Currently running WIN 10 Pro 1709 on newly built machine.  I am unable to see my Corsair AIO H115i cooler in AIDA64.  I am able to see it in HWinfo64 as well as through Corsair Icue & Corsair Link.  I have tried turning off Icue and Link and still I am unable to see this.  Also the only way to see my Corsair Commander pro in AIDA64 is to shut off Icue and Link.

Any thought on being able to monitor my Corsair H115i as well as the Commander Pro?

 

AIDA64 ver 5.97.4600

Link to post
Share on other sites
On ‎8‎/‎1‎/‎2018 at 7:20 PM, MSIX said:

Currently running WIN 10 Pro 1709 on newly built machine.  I am unable to see my Corsair AIO H115i cooler in AIDA64.  I am able to see it in HWinfo64 as well as through Corsair Icue & Corsair Link.  I have tried turning off Icue and Link and still I am unable to see this.  Also the only way to see my Corsair Commander pro in AIDA64 is to shut off Icue and Link.

Any thought on being able to monitor my Corsair H115i as well as the Commander Pro?

 

AIDA64 ver 5.97.4600

Make sure to upgrade to the latest beta version of AIDA64 Extreme available at:

https://www.aida64.com/downloads/latesta64xebeta

Let me know if it helps.

Link to post
Share on other sites

Unistalled ver 5.97.4600 and installed the latest beta.  AIDA64 still not seeing Corsair H115i cooler.  If enable Corsair Link support the Commander Pro shows the three fans I have connected to it, but the cooler is still a no show.

Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, MSIX said:

I also tried a different usb port for the pump and still nothing.

Please right-click on the bottom status bar of AIDA64 main window --> System Debug --> USB Dump. Copy-paste the full results into this topic, or attach the results as a TXT file to your post. You may need to enable status bar in AIDA64 / main menu / View first.

Also right-click on the bottom status bar of AIDA64 main window --> Sensor Debug --> Corsair Link Dump. Copy-paste the full results into this topic, or attach the results as a TXT file to your post.


Thanks,
Fiery

Link to post
Share on other sites
28 minutes ago, Fiery said:

Please right-click on the bottom status bar of AIDA64 main window --> System Debug --> USB Dump. Copy-paste the full results into this topic, or attach the results as a TXT file to your post. You may need to enable status bar in AIDA64 / main menu / View first.

Also right-click on the bottom status bar of AIDA64 main window --> Sensor Debug --> Corsair Link Dump. Copy-paste the full results into this topic, or attach the results as a TXT file to your post.


Thanks,
Fiery

Here ya go!

corsairlinkdump.txt

usbdump.txt

Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, Fiery said:

Thank you! It seems AIDA64 is unable to locate a necessary library file called SiUSBXp.dll.  Can you please try to locate that file on your system and let us know the full path where that file resides?

Found it in the following locations:

1.C:\Program Files (x86)\Corsair\CORSAIR iCUE Software

2.C:\Program Files (x86)\EVGA\LED Sync

Link to post
Share on other sites
29 minutes ago, MSIX said:

Found it in the following locations:

1.C:\Program Files (x86)\Corsair\CORSAIR iCUE Software

2.C:\Program Files (x86)\EVGA\LED Sync

Perfect, thank you!

Make sure to upgrade to the latest beta version of AIDA64 Extreme available at:

https://www.aida64.com/downloads/latesta64xebeta

After upgrading to this new version, make sure to restart Windows to finalize the upgrade.

Let me know if it helps.

Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Fiery said:

Perfect, thank you!

Make sure to upgrade to the latest beta version of AIDA64 Extreme available at:

https://www.aida64.com/downloads/latesta64xebeta

After upgrading to this new version, make sure to restart Windows to finalize the upgrade.

Let me know if it helps.

Do I need to upgrade or can I just do a standalone of this Beta as the Beta does not install.

Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, MSIX said:

Do I need to upgrade or can I just do a standalone of this Beta as the Beta does not install.

Close AIDA64, download the ZIP package, extract its contents into your existing AIDA64 installation folder, and let it overwrite any existing files.  Don't worry, your existing settings and your license will both be retained.  Just make sure not to delete any files during the process.

Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, MSIX said:

Ok, just ran the current Beta 5.97.4679 and it is recognizing the Corsair H115i cooler!! Thanks again!

 

Now...How about the Corsair Commander Pro??   :)

Thank you for your feedback, I'm glad it works now.

Corsair Commander Pro should work already, as long as you have Corsair Link sensor support enabled in AIDA64 Preferences / Stability.

Link to post
Share on other sites
16 hours ago, Fiery said:

Thank you for your feedback, I'm glad it works now.

Corsair Commander Pro should work already, as long as you have Corsair Link sensor support enabled in AIDA64 Preferences / Stability.

 I enabled Corsair Link sensor support and as soon as I do that all of the readings from my Commander Pro start going all wonky. 

Link to post
Share on other sites
18 hours ago, MSIX said:

 I enabled Corsair Link sensor support and as soon as I do that all of the readings from my Commander Pro start going all wonky. 

That's most likely because of a collision between AIDA64 and Corsair iCUE.  In iCUE Corsair decided to remove the synchronization mutexes that ensured that previous Corsair Link Software worked great together with 3rd party monitoring applications like AIDA64, HWiNFO, HWMonitor, SIV, etc.  We're in conversation with Corsair and try to convince them to put the mutexes back again.  Until then the collision can only be avoided by using only iCUE or only AIDA64, but not the two together in the same time.

Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Fiery said:

That's most likely because of a collision between AIDA64 and Corsair iCUE.  In iCUE Corsair decided to remove the synchronization mutexes that ensured that previous Corsair Link Software worked great together with 3rd party monitoring applications like AIDA64, HWiNFO, HWMonitor, SIV, etc.  We're in conversation with Corsair and try to convince them to put the mutexes back again.  Until then the collision can only be avoided by using only iCUE or only AIDA64, but not the two together in the same time.

How are those conversations going?  That is really a pain since us Corsair Cooler or Ram customers have to use iCUE to control the components. I hope Corsair changes this as their monitoring dashboard in iCUE is not very functional at all.

Link to post
Share on other sites
20 hours ago, MSIX said:

How are those conversations going?  That is really a pain since us Corsair Cooler or Ram customers have to use iCUE to control the components. I hope Corsair changes this as their monitoring dashboard in iCUE is not very functional at all.

We've presented our arguments, and also asked fellow developers (of CPU-Z, HWiNFO, HWMonitor, SIV, etc) to join in our efforts, but it didn't go through just yet.  You as owners of Corsair hardware may need to put more pressure on Corsair to force them to find a proper resolution to this issue.

Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Fiery said:

We've presented our arguments, and also asked fellow developers (of CPU-Z, HWiNFO, HWMonitor, SIV, etc) to join in our efforts, but it didn't go through just yet.  You as owners of Corsair hardware may need to put more pressure on Corsair to force them to find a proper resolution to this issue.

Agree!

Link to post
Share on other sites
  • 4 months later...
  • 2 years later...
On 8/9/2018 at 11:51 AM, Fiery said:

We've presented our arguments, and also asked fellow developers (of CPU-Z, HWiNFO, HWMonitor, SIV, etc) to join in our efforts, but it didn't go through just yet.  You as owners of Corsair hardware may need to put more pressure on Corsair to force them to find a proper resolution to this issue.

The behavior of Corsair is really a shame. They have one of the best RGB Control Software but cripple it down because of greedy company decisions. I bought a Commander Pro and wanted to control my Case Fans with it. But the complete Fan Speed Controlling stopped working if I want to display the fans speed in my Sensor Panel. So i had to switch back to onboard Fan controller.

This also happend with the NZXT Kraken Z63 btw.

Do you have a Contact directly to Corsair/Email to write the right person, instead of get filterted out by social media managers?

Link to post
Share on other sites
On 1/25/2021 at 2:06 AM, Stefan Knaak said:

The behavior of Corsair is really a shame. They have one of the best RGB Control Software but cripple it down because of greedy company decisions. I bought a Commander Pro and wanted to control my Case Fans with it. But the complete Fan Speed Controlling stopped working if I want to display the fans speed in my Sensor Panel. So i had to switch back to onboard Fan controller.

This also happend with the NZXT Kraken Z63 btw.

Do you have a Contact directly to Corsair/Email to write the right person, instead of get filterted out by social media managers?

The direct contacts we used to have for Corsair were great technical guys, but they do not work for Corsair anymore :( So no, at this time I don't have any direct contacts that I could share.

  • Sad 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Similar Content

    • By Caelin
      I have the latest BETA version for AIDA64 and the only sensor I am seeing from the AIO is the pump fan from the motherboard since it has a connector from the pump to the motherboard CPU fan header and it shows up as the CPU fan in AIDA64. The rest of the six fans connected to the iCUE controller core are not detected by AIDA64 and I have all the Corsair options other than Corsair Link sensor support checked in the stability section of the preferences. Attached is the USB dump you guys normally ask for in the other posts I have seen. Could use some help figuring this out to get my AIO fans detected in AIDA64 as I have a BeadaPanel to display statistics and fan speeds and would like to monitor these fans. Thanks for any help you can provide.
      usbdump.txt
    • By ViLRuX
      hello guys
      I saw a lot of thread about corsair water cooler but i have not see any with the new corsair h100i elite capellix. Corsair changed the way the cooler is connected to the board with this cooler. the pump and the fan now connect in a Commander CORE RGB & PWM Fan Controller(downgraded version of the commander pro with 6fan + 1 temps sensor) which is connected to the usb header. I can see the commander core in my usb device list in aida64 but i cant get the fan speed or the pump speed or water temps to show in the monitoring list. i already try downloading the new beta version that have the corsair hydro platinum support but it did not help. i join the corsair link dump file and the usb dump in case it can help. i also try to turn off icue and restart aida64 but aida didn't detected the commander core at all.
      i dont understand what i am doing wrong.
      the computer is a 3900xt on a asus b550-i motherboard if this change anything
      corsairlinkdump.txt
      usbdump.txt
    • By Chair
      As the title says really, I have a 5" pi screen that I use for the aida sensor panel. Every now and then the program just freezes, and all the sensors on my sensor paneI stop at the last readings reported. then when I try to start aida up again, it may or may not load, the only thing that gets it working is a restart. I've tried loads of things in these forums, and other recommendations on other site's, but still no joy.
      I could really use some help with this.
      My specs are
      Rog x470-f gaming, ryzen 3900x, corsair h150i aio, 32gb corsair rgb ram 3200mhz, aorus 2070 super, Samsung 970 500gb m.2, Kingston 1tb ssd, corsair rm750x psu. 7 corsair ll120 fans linked to a commander Pro and lighting node.
      I run icue for all my corsair stuff and aorus engine for the gpu. Also rgb fusion for the mobo and wallpaper engine.
      Everything is up to date, and tonight I reinstalled aida, imported my sensor panel, but again it froze within a minute. 
      Please help!
       
    • By Ojustaboo
      Hi
      A few odd things. I've recently added cheap water cooling to my PC.
      It might be a misunderstanding  (or reconfiguration) on my pat. 
      1) Sometimes when I start the PC and AIDA64  auto starts, it only shows the 3 white fan options as shown in the bottom of pic "Turn on PC".
      If I close AIDA64 and restart it, or reboot, it comes up with the 5 fans it should have (see bottom of pic "Restarted"), 
      2) very occasionally it starts correctly by showing the 5 fan options, but will say both the GPU Rad fan and the Temp Side Fan are 0 RPM even though they are spinning (sorry haven't got a pic for this)
      Note, Power supply fan should be 0 RPM as it's a quite PS that only starts the fan if needed
      3) With my CPU watercooler, I installed Corsairs iCUE fan control software (I presume this is needed to control the fans?).  That software shows completely different CPU temps to yours. When running your Stress Test, (all in C)
      After 40 seconds, yours says 39 , iCUE says 33.7
      After 2 mins, yours says 40  iCUE says 34.3
      After 3 mins yours says 40  iCUE says 34.8
      After 4 mins yours says 41, iCUE says 35.1
      After 6 mins yours says 41, iQUE says 35.6
      After 11 mins yours says 42 iQUE says 36.1
      Pics of the above attached.  I left it running for a while longer, but the temp stayed fluctuating  between  41/42.
      Then after I'd stopped your stress test for a couple of mins or so your s/w says 29, iQUE says 34.6
       
      Turned on PC

       
       
      Restarted PC

       
       
      AIDA64 CPU Stress test after 40 secs

       
       
       
      AIDA64 CPU Stress test after 2 mins

       
       
       
      AIDA64 CPU Stress test after 3 mins

       
       
       
      AIDA64 CPU Stress test after 4 mins

       
       
       
      AIDA64 CPU Stress test after 6 mins

       
       
       
       
      AIDA64 CPU Stress test after 11 mins

       
       
       
      Stress test stopped for a couple of mins or so

       
       
      System Spec:
      Asus Vulcan Pro ROG Headset
      Corsair Neutron GTX SSD 240GB (C drive, System)
      Samsung 500GB EVO SSD  (D drive, Games)
      SanDisk SSD Plus 480GB (E drive, Steam Library) 
      Samsung 500GB EVO SSD  (F drive , Music S/W)
      Samsung 500GB EVO SSD  (G, H, I drive,  Docs, More Programs, Email)
      Toshiba HDwe140 4TB  (External enclosure, only plugged in to do backups) 

      XFX RADEON RX480 Black Edition OC
      Utech MMO Gaming Mouse 
      Logitech G510 Keyboard
      Razer Orbweaver Chrome
      Focusrite Saffire Pro 24 Audio interface
      Dell U2713HM monitor running at 2560 x 1440
      BenQ GW2470 runing at 1920 x 1080
      Intel Core i7 3820 a2011  3600 MHz
      Asus P9X79 Socket 2011 ATX Motherboard
      32GB Corsair Vengance DDR3 RAM
      Win 10 Pro

      Corsair 750 Watt HX750i Fully Modular ATX PSU/Power Supply
      Corsair Hydro H55 on GPU
      Corsair Hydro H100 v2 on CPU
      NTZX H440 Mid ATX PC case
       
    • By Koithim
      Hey there,
      I recently upgraded my pc, i changed 3 things:
      MB: Maximus XI Extreme
      CPU: 9900k
      Cooler: Ryujin 360.
      Since then aida64 takes a very long time to start, become randomly unresponsive for random amount of time, sensor panel too. Aida64 never crash, it just become unresponsive randomly for a random time.
      I uninstalled Aida, did registry cleaning, rebooted, re-installed Aida and same thing is happening.
       
      Any help would be appreciated, thank you.
       
      Koithim
       
×
×
  • Create New...