Jump to content

fixed: Support for 3 GPU fans (EVGA RTX 3080 FTW - iCX3)


Recommended Posts

16 minutes ago, schrutic said:

Does AIDA64 have support for 3 GPU fans? I have an EVGA RTX 3080 FTW that has 3 GPU fans, however in AIDA64 I'm only seeing 2. My hope is to monitor the speed of all three fans. Is this behavior expected?

image.png.6c82584e2ad30cd33b03653591472220.png

 

Thanks!

Your video card has iCX3 technology that AIDA64 doesn't support yet.  AIDA64 could provide readings for all fans only with iCX3 support.  We're working on it ;)

Link to post
Share on other sites
On 11/12/2020 at 11:24 AM, Fiery said:

Your video card has iCX3 technology that AIDA64 doesn't support yet.  AIDA64 could provide readings for all fans only with iCX3 support.  We're working on it ;)

Right you were! With the newest update I can see all 3 fans. Thanks for the hard work!

image.png.3a4d0ca59b170b5a6f5da2d069d2d320.png

 

Link to post
Share on other sites
On 11/26/2020 at 8:11 AM, gbubrodieman said:

@Fiery I am on the newest version 6.30.5500 and I only see two fans.  I have the EVGA 3080 XC3 Ultra, very similar card to the OPs.

@schrutic What is the version number you are on where you see all three fans?

I even updated to beta 6.30.5511 and still only see two fans

same i am still seeing just 2 fans and i have a 3080 aorus master. I also am using the beta 6.30.5511

Link to post
Share on other sites

Hey @elitegamer352 and @gbubrodieman! So sorry for the delay. I didn't have notifications turned on so I never saw these.

From my screenshot above I was on 6.30.5511 Beta

image.png.1fa3643da973478196e288ce19d9b633.png

 

I'm currently on 6.32.5600.

image.png.b87d71f2ba095d5351bc227113c25b5f.png

 

As you can see above I do see the third GPU fan, however I'm noticing that the GPU Fan % is off for GPU and GPU2 fans. On the EVGA 3080 FTW Ultra 600 RPM is 20% not 44%. @Fiery Is this a known issue?

I hope this helps!

 

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
On 12/15/2020 at 5:01 PM, schrutic said:

Hey @elitegamer352 and @gbubrodieman! So sorry for the delay. I didn't have notifications turned on so I never saw these.

From my screenshot above I was on 6.30.5511 Beta

image.png.1fa3643da973478196e288ce19d9b633.png

 

I'm currently on 6.32.5600.

image.png.b87d71f2ba095d5351bc227113c25b5f.png

 

As you can see above I do see the third GPU fan, however I'm noticing that the GPU Fan % is off for GPU and GPU2 fans. On the EVGA 3080 FTW Ultra 600 RPM is 20% not 44%. @Fiery Is this a known issue?

I hope this helps!

 

Can you please check how RPM and duty cycle (%) values look like when the video card is under load?  I'm wondering if you can achieve a 100% duty cycle for the first two fans and then it would be very interesting to know what the GPU3 fan duty cycle indicates then.  We may use an incorrect conversion formula for GPU3 fan duty cycle, but not sure if it's a matter of wrong ratio or something else.

Link to post
Share on other sites
On 12/19/2020 at 6:51 PM, gbubrodieman said:

@schrutic Thanks!  I tried that beta and I am on that newest version and I still only see two fans.  I have the EVGA 3080 XC3 Ultra so almost the same card.

I've replied you in your separate topic.

Link to post
Share on other sites

@Fiery well this is interesting...

I've set the GPU fans to 100% and they do display the correct values:image.png.af9420506210aede3eb1dd3f6c6d138d.png

 

However, anything under 100% and things start to get weird... It looks like GPU3 is actually the correct percentage while GPU and GPU2 appear to have the wrong ratio.

 

Here they are at 75%:

image.png.5f29b5316c87dcb97b1beb077c3e1ef2.png

 

Here they are at 50%:

image.png.8b31d3096a60e20420a9f2df64d939c8.png

 

Here are the values at 25%:

image.png.bb64e7599292ad76f5cb1046b1250f6e.png

 

Finally here they are at 15%:

image.png.80bcd33547f934f9ce5551cf872cda20.png

 

@Fiery I hope the above was helpful.

 

Link to post
Share on other sites
On 1/11/2021 at 3:47 PM, schrutic said:

@Fiery well this is interesting...

I've set the GPU fans to 100% and they do display the correct values:

However, anything under 100% and things start to get weird... It looks like GPU3 is actually the correct percentage while GPU and GPU2 appear to have the wrong ratio.

Here they are at 75%:

Here they are at 50%:

Here are the values at 25%:

Finally here they are at 15%:

@Fiery I hope the above was helpful.

Yes, thanks a lot for performing the tests.  Please upgrade to the latest beta version of AIDA64 Extreme available at:

https://www.aida64.com/downloads/latesta64xebeta

After upgrading to this new version, make sure to restart Windows to finalize the upgrade.

Let me know how it works.

Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Fiery said:

Yes, thanks a lot for performing the tests.  Please upgrade to the latest beta version of AIDA64 Extreme available at:

https://www.aida64.com/downloads/latesta64xebeta

After upgrading to this new version, make sure to restart Windows to finalize the upgrade.

Let me know how it works.

 I've got 3 fans and 3 correct fan speeds! :)

image.png.60449cb536c75f2e804fea50e647f5a0.png

As always, @Fiery, thanks for the hard work!

Link to post
Share on other sites
  • Fiery changed the title to fixed: Support for 3 GPU fans (EVGA RTX 3080 FTW - iCX3)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Similar Content

    • By gbubrodieman
      I have put in a ticket twice on software that I bought without a response.  After AIDA64 is open for a while I get a memory\resource error and software doesn't work.  I have to close and reopen it.  This makes AIDA64 unuseable.  I could really use some support.
      This is happen on stable and beta release.
    • By Zoork
      Hello - even in the last beta, the memory frequency on my RTX 3080 is displayed incorrectly in sensor panel! It shows the doubling and not the quadrupling as in older Aida64 before - see picture, GPU-Z displayed single, Aida64 double and CPU-Z quad of double, like Aida64 in the last years.

    • By Koithim
      Hey there,
      Installed the new card but i do not see all the sensors, like i did on my 2080 ti.
      Also, when the GPU is idle (low clock) the GPU Clock field on my sensor panel and LCD appear and disappear sometime. Also,
      app takes way longer to load.
      If any logs are needed just let me know.
      Cheers!
      K
       
    • By Hopkins802
      Hi,
      I just bought AIDA 64 Extreme yesterday and am loving it so far. The only issue I've had so far is that my GPU clock reading keeps disappearing and then reappearing. I have the RTX 3090. I have the second to latest driver because the latest driver was causing issues.
       
      Thanks,
      Dan
    • By Tamizharasu
      Aida64 crash on when start benchmark gpu its crashing when it comes to memory copy 
×
×
  • Create New...