Jump to content
AIDA64 Discussion Forum
KC8DKT

EVGA 1080Ti Sensors (EVGA iCX)

Recommended Posts

   Will we be seeing a sensor update for the evga 1080ti cards that have 2xGPU temps,  3xMem temps,  5xPower Temps 3xFan rpms...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I second this question/request (providing all the EVGA iCX values in AIDA64). I am hoping it is as simple as reading from the correct register location.

1080tiftw3-gpuz210.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, but first we need to find out whether the register readout works on your video cards.  Both of you, please right-click on the bottom status bar of AIDA64 main window --> Video Debug --> nVIDIA SMBus Dump. Copy-paste the full results into this topic, or attach the results as a TXT file to your post. You may need to enable status bar in AIDA64 / main menu / View first.


Thanks,
Fiery

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

   Sry for the delay,   did not get a notify of replies.   Let me know if you need any more info.   On the forums for "1080Ti owners" some people are reporting they can read more temps and more then 1 fan rpm even though its NOT an EVGA iCX card.   I have no clue if its true or not though.   Thanks for keeping Aida64 so up-to-date like you do for all hardware!

nvidiasmbusdump.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for the dump.  Yes, we'll add it, but first, we need to find a way to detect the presence of the iCX MCU.  So far we haven't found a reliable way of doing that, but we keep looking for a proper solution.  Please give us a few more days to investigate this.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2017. 07. 05. at 9:33 PM, KC8DKT said:

Thanks for the update...

We've implemented preliminary EVGA iCX sensor support in the latest beta version of AIDA64 Extreme available at:

https://www.aida64.com/downloads/latesta64xebeta

After upgrading to this new version, make sure to restart Windows to finalize the upgrade.

Let me know how it works. Note that the iCX related readings will only appear on the Computer / Sensor page at this time.  As the new sensor module gets more mature, we'll add the readings to the LCD, SensorPanel, OSD Panel (etc) modules as well.

Please note that currently it supports a single video card model: EVGA GTX 1080 Ti FTW3 iCX. If it doesn't work on your video card, or in case you have a different video card that features iCX sensor, please submit a fresh nVIDIA SMBus Dump.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Seems too be working just fine on the computer/sensor tab compared to the readings in EVGA Precision XOC.

If you run  into problems adding to the LCD or if it take too long please get it at least working on the "Alerting" system so we can setup warnings or power down the system.

Thank U very much!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎2017‎. ‎07‎. ‎07‎. at 3:24 PM, KC8DKT said:

 Seems too be working just fine on the computer/sensor tab compared to the readings in EVGA Precision XOC.

If you run  into problems adding to the LCD or if it take too long please get it at least working on the "Alerting" system so we can setup warnings or power down the system.

Thank U very much!

Thank you for your feedback. We'll complete the iCX support in the next AIDA64 beta update due later this week.  I'll post a message into this topic once the new beta build becomes available for download.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's my first time here. Sorry,

I have a problem with my teclast phablet P70/4G, dual SIM with Android 5.1 installed. The system information of tablet say.... Hardware CPU model....mt8735 but AIDA64 software say.... Mt6735. What's happening?, Please, a little help

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Jeho said:

It's my first time here. Sorry,

I have a problem with my teclast phablet P70/4G, dual SIM with Android 5.1 installed. The system information of tablet say.... Hardware CPU model....mt8735 but AIDA64 software say.... Mt6735. What's happening?, Please, a little help

Please submit a report from the About page, and if possible, we will fix the reported issue in the next AIDA64 app update.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/17/2017 at 9:12 PM, Fiery said:

Thank you for your feedback. We'll complete the iCX support in the next AIDA64 beta update due later this week.  I'll post a message into this topic once the new beta build becomes available for download.

The mentioned new AIDA64 beta update is available for download at:

https://www.aida64.com/downloads/latesta64xebeta

After upgrading to this new version, make sure to restart Windows to finalize the upgrade.

Please let us know how it works on your system.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  The remote LCD as well as the logging and alerting all seem to be working great.

  You really should add an OCD warning to the LCD tab though.  :P 

  Thanks...

Share this post


Link to post
Share on other sites

The GPU sensors (GPU1/2,MEM1/2/3,PWM1/2/3/4/5,FAN1/2/3) are working great for me on the LCD. Thank you for getting this working, it is very much appreciated!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/28/2017 at 9:47 AM, Kiwzi said:

Hi,

All I see is the one gpu temp that has always been there, how do I get GPU1/2,MEM1/2/3,PWM1/2/3/4/5 temps to show?

I am on water if that matters.

nvidiasmbusdump.txt

 

Please upgrade to the latest beta version of AIDA64 Extreme available at:

https://www.aida64.com/downloads/latesta64xebeta

After upgrading to this new version, make sure to restart Windows to finalize the upgrade.

Let me know if it helps ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎2017‎. ‎09‎. ‎02‎. at 0:53 AM, Kiwzi said:

Sry, did not help, same result as before.

nvidiasmbusdump.txt

Thank you.  It's rather odd, now it really should work.  Can you please post an updated screen shot of the Computer / Sensor page of AIDA64?

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Fiery said:

Thank you.  It's rather odd, now it really should work.  Can you please post an updated screen shot of the Computer / Sensor page of AIDA64?

Could there be anything I've done wrong in some setting or bios?

Precision X is showing all sensors, so they should be there...

nvidiasmbusdump.txt

 

aida64_5.92.4350.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, Fiery said:

Thank you.  It's rather odd, now it really should work.  Can you please post an updated screen shot of the Computer / Sensor page of AIDA64?

Dont know why after a few more restarts it started to work :)

Thanks for the update!

aida64_5.92.4350.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8.9.2017 at 11:30 AM, Fiery said:

Thank you.  It's rather odd, now it really should work.  Can you please post an updated screen shot of the Computer / Sensor page of AIDA64?

Sry for so many posts, but found my issue regarding this, I didnt start EVGA PrecisionX before, so as long as PrecisionX is running Aida will pick up all the sensors.

Any chance for not needing the PrecisionX for Aida to show all the sensors?

 

Edit: Now it seems like it is working fine without PrecisionX, I have no clue of what made it work, but anyhow, problem solved :)

Edit: Now it stopped working and by closing Aida64 then start PrecisionX and then start Aida64 again it works, so guess there seems to be som driver issues here? FYI I am using regular windows drivers for my 1080ti FTW3.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎2017‎. ‎09‎. ‎09‎. at 1:22 AM, Kiwzi said:

Sry for so many posts, but found my issue regarding this, I didnt start EVGA PrecisionX before, so as long as PrecisionX is running Aida will pick up all the sensors.

Any chance for not needing the PrecisionX for Aida to show all the sensors?

 

Edit: Now it seems like it is working fine without PrecisionX, I have no clue of what made it work, but anyhow, problem solved :)

Edit: Now it stopped working and by closing Aida64 then start PrecisionX and then start Aida64 again it works, so guess there seems to be som driver issues here? FYI I am using regular windows drivers for my 1080ti FTW3.

I'm really not sure what could cause in PrecisionX to make AIDA64 stop working.  The next time you notice the loss of iCX-related sensor readings from the Sensor page, please create an updated nVIDIA SMBus Dump , so we can see what registers changed in what way from the normal state.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×